7 korisnih saveta vezanih za vaš govor tela

FOTO: Psicoactiva

1. Pravilno sedite


Ako sedite zavaljeni u stolici, držite laktove na stolu ili prekrivate lice, takvo ponašanje se može smatrati znakom nepoštovanja sagovornika. Ako sednete ispravljenih leđa, zategnutih ramena i pogledom uprtim pravo, odaćete utisak sigurne i samouverene osobe. Zapamtite, što više prostora zauzimate svojim telom, delovaćete uspešnije.


2. Koristite prikladne gestove

Ako preterujete sa gestovima, učinićete da drugi pomisle da nešto krijete. Međutim, ako ispravite kičmu i držite ruke pored tela pokazaćete da nemate nikakvih tajni.


3. Ne prekrštajte ruke

Prekrštene ruke pokazuju da niste spremni da prihvatite tuđe mišljenje, da ne slušate sagovornika i da ste nezainteresovani. Čak i ako imate osmeh na licu, prekrštene ruke doprinose lošem utisku.


4. Ne dirajte kosu

Ako ste od onih koji imaju naviku da vrte kosu prstima dok komuniciraju sa drugima, trebalo bi da znate da je to pokazatelj vaše nesigurnosti i nedostatka pažnje. Ostavite svoju kosu i razgovarajte normalno i prirodno.

el_lenguaje_corporal_durante_la_entrevista_de_tr.jpg

FOTO: El diario fenix


5. Smejte se

Nije dobro ako se smejete baš za svaku sitnicu, ali smeh u pravom trenutku pokazaće da imate kontrolu nad situacijom i da možete de reagujete smireno na svaki potencijalni problem ili prepreku.


6. Gledajte sagovornika u oči

Ovo je ključan savet. Ako sagovornika gledate previše u oči učinićete da se on oseti neprijatno i izgledaće kao da želite da mu nađete neku manu prateći svaki njegov pokret. Takođe, ako sagovornika ne gledate uopšte u oči delovaće kao da izbegavate nešto. Dakle, ono što treba da uradite je da pronađete neku sredinu - gledajte druge u oči tokom razgovora, ali pravite pauze kako biste preneli pravu poruku svojim gestovima.


7. Čvrsto se rukujte

Nikada pri rukovanju ne stiskajte ruku sagovornika ni preslabo, ali ni prejako. I ovde je umerenost ključna - kada se rukujete dovoljno čvrsto i odlučno, drugi će sigurno osetiti vaše samopouzdanje i samouverenost.


IZVOR: Genial Guru