Tajne za bolji uspeh na poslu

FOTO:Pixabay

Jedan od značajnih faktora za pravilno funkcionisanje mozga zapravo je hrana. Ona održava zdravlje i unapredjuje njegove kognitivne funkcije. Ali, ne bilo koja hrana! Brza i masna hrana utiče na brzo umaranje i pospanost. Izbegavanje obroka doprineće manjku energije ne samo za rad mozga, već i za svakodnevne aktivnosti.
blue_1326154_640.jpg

FOTO:Pixabay

Kako bi učenje bilo efikasnije, i tvoj mozak zdraviji, brzu hranu zameni borovnicama, ribom, spanaćem i brokolijem, a od poslastica konzumiraj crnu čokoladu. Ove namirnice sprečavaju opadanje kognitivnih funkcija i demenciju.

Izbegavanje obroka je veoma štetno, jer se ne unosi energija potrebna za učenje i rad. Kako ne bi došlo do iskušenja od kupovanja u pekari, svoj ručak ponesi od kuće. Postoje razni kuvari u kojima su napisani zdravi, veoma brzi i efikasni recepti.

Ne zaboravi da je tvom mozgu potrebna i dovoljna količina vode! 30 do 40 ml po kilogramu telesne težine, biće dovoljno da tvoj mozak normalno funkcioniše.

Fizička aktivnost je takođe bitan faktor koji utiče na rad tvog mozga. Dva do tri puta nedeljno, izdvoji malo vremena za sebe! Najbolje je da se opredeliš za brzu šetnju, plivanje ili vožnju bicikle, ali ukoliko nemaš vremena, prikladne vežbe možeš raditi i kod kuće. Zauzvrat, oslobodićeš se stresa i povećati energiju, a tvoj mozak biće spreman za učenje i rad.
running_573762_640_1.jpg

FOTO:Pixabay

U borbi protiv umora, trudi se da sebi obezbediš dovoljno sati sna. Ne poseži za energetskim pićima i kofeinom, oni mogu biti veoma štetni za tvoje zdravlje.

Male promene navika mogu biti veoma značajne za koncentraciju, a pored toga što će tvoj uspeh na poslu početi polako da raste, unapredićeš zdravlje. Osećaćeš se bolje u svojoj koži i napuniti baterije pozitivnom energijom, koju ljudi u tvom okruženju neće moći da zanemare!


Pročitajte i:

Prilagodite svoju karijeru promenama!
6 Saveta za pregovore o plati
Kako podesiti automatski odgovor na imejlove?