Kako i zašto bi trebalo uzeti slobodan dan?

Foto: pixabay

Sramota vas je da tražite slobodan dan na poslu ili to smatrate neophodnim za punjenje baterija, ali ne znate kako to da kažete šefu? Kada Ejmi Vejl, direktorka marketinga iz Njujorka, uzme slobodan dan, ne zove isti dan kancelariju i promuklim glasom i tuberkuloznim kašljem opravdava svoj nedolazak, ali takođe ne objašnjava na poslu zašto će biti odsutna. Mnogi zaposleni koriste slobodan dan za kraći „odmor“, iako se ne osećaju fizički loše.

„Postoji shvatanje da ako uzmete slobodan dan zbog mentalnog zdravlja, ili pokušavate da izbegnete posao, stvarno se suočavate sa lošim trenutkom“, kaže Vejl. Iako mnoge kompanije nude više pogodnosti kako bi zaposleni mogli da imaju bolju ravnotežu između privatnog i poslovnog života, neki zaposleni se boje da traže slobodan dan.

U mnogim slučajevima zaposleni smatra da je obavezno da kaže razlog zbog kojeg uzima slobodan dan. A niko ne želi mnogo da objašnjava. Zatim, problem je i kada dobijete dozvolu za izostanak sa posla, jer često ne znate šta biste sa tim slobodnim vremenom.

work_1015501_640.jpg
Foto: pixabay

Stručnjaci u ljudskim resursima promovišu uvođenje dana za mentalni odmor koji omogućuju smanjenje stresa zaposlenima. Za razliku od odmora, koji su obično orijentisani na uživanje sa porodicom, dani odmora ili „mentalnog zdravlja“, kako ih neki zovu, namenjeni su samoj osobi. Ovi slobodni dani mogu da vam pomognu da se opustite i da se udaljite od dinamike vašeg posla, i očekuje se da će vam pomoći u stvaranju mnogih ideja u vezi sa novim projektima.

„Jedan dan odmora može da se pretvori u dve nedelje velike produktivnosti“, kaže Mišel Karon. „Kada se umorimo, postajemo nepažljivi i potrebno nam je više vremena za obavljanje nekog zadatka.“ Za Ejmi Vejl, dani odmora služe da se provedu blizu plaže, za čitanje časopisa i odvojenost od Interneta. „Dok sve više vremena dnevno provodim povezana putem svog telefona, utoliko više cenim ove trenutke odmora koje provodim van mreže“.

Planiraj

Na ličnom nivou, uzeti slobodan dan u poslednjem trenutku malo vredi, jer je veoma teško isključiti se sa posla. Za Megi Mistal, trenera za karijerni razvoj koja radi u Njujorku, dogovaranje slobodnih dana sa svojim šefom i kolegama predstavlja manju šansu za pristizanje neograničenih poziva i za obavezno proveravanje pošte tokom celog dana koji provodite van kancelarije. „Morate da uskladite očekivanja sa ljudima iz vaše okoline“, kaže Mistal. „Ako pokušate krijući da izađete iz kancelarije, to neće funkcionisati baš najbolje.“

Po mišjenju stručnjaka, ako odlučite da uzmete dan za odmor, najbolje je to reći direktno. U slučaju da radite u velikoj kompaniji moguće da vam i nije baš jednostavno da obavestite o vašim planovima za izostanak sa posla, ali u manjim preduzećima, u kojima su timovi zaposlenih manji, reč je o jednoj vrlo zdravoj praksi.

Ključna poruka je reći da uzimate dan za odmor da biste se isključili i napunili baterije, i da ćete se vratiti sveži i sa novim idejama. Tako da, vreme koje ćete biti van kancelarije, nećete provesti proveravajući vašu elektronsku adresu. „Samo recite to sa sigurnošću“, objašnjava Karon, podsećajući da ima mnogo menadžera koji u svojim timovima promovišu da zaposleni uzimaju dane za odmor. „Šefovi razumeju da su iscrpeli energiju iz svojih poslovnih timova“.

Šta raditi?

Kada dođe vreme za odluku kako provesti slobodan dan, bolje je unapred napraviti raspored nego biti spontan. Odlučite se da taj dan radite nešto drugačije, tako da se, što je više moguće, udaljite od svakodnevne rutine i da vam se slobodan dan ne svede na pranje nakupljene odeće. Kako kaže Suzan Begeman Štajner, iz Ciriha, idealan plan za neke bi mogao da bude odlazak u park, ili popodnevni odlazak u bioskop.

clock_95617_640.jpg
Foto: pixabay

Ono što takođe može pomoći u planiranju dana jeste planiranje obroka, kao i društvo sa kojim ćete ih podeliti. „Jednostavno, nemojte da ustanete iz kreveta i da očekujete da će se ni iz čega stvoriti nešto zabavno što biste mogli da radite.“

Drugi ključni element je ne čekati do momenta kada budete potpuno pod stresom. Mistral preporučuje da napravite kalendar slobodnih dana na svaka tri meseca ili nakon završetka nekog velikog projekta. Bolje je unapred planirati ove slobodne datume, nego onda kada se suočite sa teškim periodom na poslu.

Stvarno se isključite

Begeman Štajner predlaže da ljudi ne koriste etiketu dana za odmor ili „mentalnog zdravlja“ , da bi im bilo lakše da ga traže i iskoriste za rekreaciju. Većina direktora u Evropi nije upoznata sa idejom dana za mentalno zdravlje, što može dovesti do zbunjivanja zaposlenih. Specijalista preporučuje da oni budu nazvani „dani za isključivanje“, da bi bilo lakše razgovarati o njima sa nadređenima.

U svakom slučaju, stručnjaci preporučuju da se radnici stvarno potrude da se tokom tih 24 časa potpuno isključe. Ako zbog prirode posla ne možete ni taj jedan dan da ne pregledate vašu elektronsku poštu, činite to umereno. „U suprotnom, fizički ćete uzeti slobodan dan, ali ćete mentalno biti u stanju pripravnosti kada je o poslu reč“, objašnjava Karon.

-poslovna_komunikacija.gif

„Provodite dan van kancelarije, ali osećate krivicu“. Vejl obično postavlja telefon na opciju za letenje, čime se isključuje mogućnost primanja poziva i podataka, a ostaje mogućnost proveravanja elektronske pošte i glasovnih poruka. Mogućnost da proverite kad god želite da li vam je stiglo nešto važno na mejl adresu, doneće vam smirenost dok ste van kancelarije.

Prednosti ovakve prakse

Begemen Štajner ukazuje da jednom kada zaposleni regulišu uzimanje slobodnih dana, rezultati koji se odnose na povećanje produktivnosti i smanjenje stresa u radnim timovima počnu da se osećaju u celoj kompaniji. Čak i kada se uzme samo jedan slobodan dan oseća se manji pritisak u vezi sa rokovima za predaju projekata. „Samo jedan dan koji ćete iskoristiti za opuštanje, može pomoći drugima“, kaže Begeman Štajner.

Izvor: BBC