Kako savladati stres na poslu?
Pixabay

Predstavljamo korisne savete koje će vam pomoći da kontrolišete stres pre nego što on počne da kontroliše vas.


Povećajte fizičku aktivnost - Bilo koji vid fizičke aktivnosti pomoći će u oslobađanju stresa, a takođe će vam skrenuti misli sa posla i kancelarije, pogotovo ako je u pitanju sport u prirodi. Svež vazduh će uticati pozitivno na vaš mozak i uspećete da osvežite svoju energiju.


Upravljajte stresom - Meditacija i trening pomoći će vam u kontrolisanju stresa. Ukoliko na vreme ne naučite da konrolišete stres, on će se negativno odraziti na sve sfere vašeg života. Zato je bitno da se nekoliko puta nedeljno opustite.


Smanjite društvene mreže i medije - Internet i mediji imaju veliki uticaj na količinu stresa. Pokušajte da vreme koje provodite na njima posvetite  svom miru. Isključite društvene mreže i postarajte se da vas niko ne uznemirava. Takođe ćete smanjiti iskrivljenu sliku realnosti čijem stvaranju mediji doprinose.


Pixabay
Pixabay

Nemojte prelaziti svoju granicu - Kada se osećate kao da ste premoreni odvojite se od izazivača stresa i promenite svoje okruženje. Veoma je važno da poznajete i poštujete svoje granice kao i da posmatrate svet iz drugačije perspektive.


Potpuno se isključite - Pronađite vreme za odmor. Uspostavite ravnotežu između stresa i opuštanja. Najbitnije je da radite nešto što hrani vaš um i telo, tako nikada nećete podleći posledicama stresa.


Spavajte u tišini i miru - Bavljenje obavezama vezanim za posao mogu vas uznemiriti i oštetiti vaš san. Takođe, ne želite da se opteretite i sanjate radno mesto. Pre spavanja budite sigurni da ste ugasili sve uređaje i opustite se uz knjigu ili meditaciju.


Pixabay
Pixabay

Upoznajte sebe i pronađite izvor bola - Da biste rešili problem prekomernog stresa, potrebno je da pronađete njegov uzrok. Nemojte zalaziti još dublje u problem. Pronađite uzrok stresa i način da utičete na njega.


Učinite dobro delo - Nečiji osmeh nateraće vas da odmah zaboravite na stresne situacije i poboljšaće vam raspoloženje.


Nabavite kućnog ljubimca - Kada vas na kraju dana sačeka kod kuće i obraduje se jer vas vidi, svakako će vam izmamiti osmeh na lice.


Izvor: BIZlife