Kakvu ulogu igra izgled kandidata za posao?

Foto: Index.hr

Prevela: Małgorzata Szaban

Poslodavci, prema istraživanju jednog italijanskog fakulteta, diskriminišu „neprivlačne“ kandidate za posao, pogotovo žene. Istraživanje na Fakultetu u Mesini imalo je naslov: „Potraga za poslom je izbor za mis“.

misska_600_x_400.jpg

Foto: psn.sdn.si

Istraživači su poslali više od 1100 lažnih CV-a na više od 1500 oglasa za posao. Zadržali su iste veštine i kvalifikacije u svim CV-jevima, ali su promenili imena, pol i slike „kandidata”. Skupili su slike na internetu i fotošopirali ih da se vlasnici slika ne bi mogli prepoznati. Nakon toga je 100 studenata na fakultetu ocenjivalo da li su lica „privlačna“ ili „neprivlačna“.

Istraživanje je pokazalo da je privlačnost igrala veliku ulogu u tome hoće li uspeti do druge etape regrutacije i sugeriše da je privlačnost bila mnogo važnija kod žena nego kod muškaraca.

Prosek CV-a koji je zaslužio povratni poziv iznosio je 30 posto. No, privlačne žene su bile zvane 54 posto vremena, a privlačni muškarci 47 posto vremena.
Pre svega, prosek neatraktivnih žena koje su pozvali iznosio je sedam posto, pri čemu je prosek neatraktivnih muškaraca iznosio 26 posto. „Zbog toga,” novine zaključavaju da, „potraga za poslom podseća na izbor za mis“.

-poslovna_komunikacija.gif

Loša vest je, takođe, za strance u Italiji. Istraživači su isto poslali CV-e sa stranim prezimenima i bez slike. Otkrili su da su strankinje prosečno primile manje poziva, ali i dalje više od neatraktivnih žena za 12 posto i stranci za 13 posto.


Izvor: independent.co.uk

Živiš toliko puta, koliko jezika poznaješ.