Škola javnih politika i lokalne samouprave

FOTO: GAJP

Seminar "Škola javnih politika i lokalne samouprave - Vol.2" organizovan je od strane Grupe za analizu i kreiranje javnih politika u saradnji sa Kancelarijom za izučavanje javne uprave i lokalne samouprave i Studentskom unijom Fakulteta političkih nauka. Projekat je podržala Gradska opština Voždovac.

Škola javnih politika i lokalne samouprave realizovana je kroz četiri programske aktivnosti, koje su podrazumevale predavanja i razgovore o lokalnoj samoupravi i javnim politikama. Polaznici su imali prilike da se upoznaju sa pojmom i kreiranjem javnih politika, informisani su o tome šta su to javne politike i koliko proces njihovog kreiranja u praksi zapravo odstupa od celokupnog procesa u teoriji. Takođe, učesnicima je približen pojam lokalne samouprave, sistem lokalne samouprave u Srbiji, kao i iskustva u praksi od strane predavača.

Predavači su bili ljudi koji se aktivno bave ovim temama, kako teorijski tako i u praksi, te su na vrlo kvalitetan način preneli svoja znanja i iskustva polaznicima škole. Učesnici su imali čast da slušaju Bobana Stojanovića (Fakultet političkih nauka i Grupa za analizu i kreiranje javnih politika), zatim Nikolu Tarbuka (SKGO – Stalna konferencija gradova i opština), Miloša Hrkalovića (Grupa za analizu i kreiranje javnih politika) i Vladimira Mihajlovića (Centar za evropske politike).

Polaznici su bili pretežno studenti Fakulteta političkih nauka, ali i u nešto manjem broju studenti Pravnog fakulteta i Fakulteta bezbednosti.

sertif.jpg

FOTO: GAJP

Seminar je obuhvatao i posetu GO Voždovac, gde su učesnici bliže upoznati sa funkcionisanjem rada jedne gradske opštine. Nakon toga, seminar je zatvoren dodelom sertifikata, koje je polaznicima uručio član veća GO Voždovac, Milan Todić.

Ana je radoznala, divlja, nezaustavljiva, zaljubljena u život, ples i svet.