Majstori programiranja posetili INAT Summit

FOTO: Privatna arhiva - Majstori programairanja pred početak INAT Summit konferencije

Grupa od 20 najboljih polaznika „Majstori programiranja“, posetila je INAT Summit, prvu međunarodnu IT konferenciju u Beogradu koja je trajala od 21. do 23. aprila i bavila se digitalnim marketingom, projektnim menadžmentom, korisničkim iskustvom, privlačenjem investicija i inovacijama, programerskim timom, virtuelnom i proširenom stvarnošću. Učestvovalo je 30 predavača iz IT industrije iz: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Švedske, Nemačke, Velike Britanije, SAD-a, Izraela i Kanade.

Jedna od polaznica projekta, koja pohađa drugi deo kursa Android aplikacije, Anđelka Džida (18 godina) iz Valjeva, izjavila je za iSerbia: „Na mene je poseban utisak ostavilo predavanje predstavnika kompanije IBM, koji je pričao o IBM Watson-u i velikoj količini podataka. Raznovrsnost predavanja i uzbudljiva atmosfera ostavili su jak utisak na mene. Pokrivene su razne oblasti: od životnih uspona i padova do razvoja igrica, IT kompanija i kreiranja software development tima. Učesnici konferencije su imali priliku da postave pitanja i razgovaraju sa predavačima iz različitih zemalja, koji su bili otvoreni za saradnju. Innovation Attitude Summit za mene je bio jedno novo iskustvo, prilika da upoznam ljude i naučim nešto novo“.

18175469_10203257234429031_309852560_o123suzana.jpg

FOTO: Privatna arhiva - Majstori programiranja čekaju početak INAT Summit konferencije

Katarina Ćurčić (17 godina) iz Novog Bečeja, takođe polaznica „Majstora programiranja“, koja je upisala Android aplikacije, dodala je: „Zahvaljujući projektu Majstori programiranja nas dvadesetoro smo dobili šansu da prisustvujemo prvoj međunarodnoj IT konferenciji u Beogradu i sa sigurnošću mogu reći da smo se svi divno proveli. Naučili smo dosta o marketingu, tehnologiji, svetu biznisa i upoznali neke od najuticajnijih ljudi današnjice. Ovo je bilo nezaboravno iskustvo i nadam se da će ovako dobro osmišljena konferencija biti organizovana i sledeće godine”.