Mesto gde biznis ideje postaju stvarnost
Flickr

Pariz - grad svetlosti, ljubavi, mode, dobre hrane, ali i preduzetništva. Na samo  nekoliko kilometara od centra Pariza i Ajfelovog tornja smeštena je bivša železnička stanica koja je postala pravi mali raj za pokretanje startapova.


Na mestu nekadašnje železničke stanice u Parizu napravljena je Stanica F

najveći poslovni inkubator za startapove na svetu i mesto gde  poslovne ideje dobijaju svoje investitore.


Ljudi dolaze i odlaze, a mnogi od njih ostaju čekajući da njihova biznis ideja postane  stvarnost. U tom biznis centru okupljaju se preduzetnici, investitori, partneri i institucije najčešće na sajmovima zapošljavanja u centralnom holu gde se najveća magija i dešava. Takođe tu se nalaze i kancelarije Gugla, Majkrosofta, Fejsbukadrugih gigantskih kompanija koje se zalažu za razvoj mladih preduzetnika širom sveta.

Flickr
Flickr

Stanica F je kampus u koji su svi dobrodošli i mesto na kom svako dobija priliku za  uspeh. Ključ svega jeste dobra biznis ideja koja može rešiti neki od mnogobrojnih problema današnjice. Ona vam pruža mogućnost upoznavanja sa svim neophodnim stvarima koje bi jedan uspešan preduzetnik i njegova poslovna ideja trebali da imaju. 


Osim samog centralnog hola gde se najznačajniji deo i odvija, Stanica F vam daje na  raspolaganje prostor u kom možete raditi na svojoj biznis ideji, mesto za razonodu, kancelarije za sastanke sa investitorima kao i mesto na kom možete boraviti dok vaše ideje čekaju uspeh. 


Za samo godinu dana postojanja poslovnog inkubatora, to mesto postalo je centar  preduzetničkih dešavanja. Smešteno je 1 000 startapova i 26 kompanija koje im pomažu pri razvijanju poslovne ideje. Osim sajmova, svakodnevno se održavaju konferencije, tematske večeri i sadržaji edukativnog i zabavnog karaktera.

Flickr
Flickr

Sve u Stanici F dizajnirano je tako da se poboljša život u zajednici, steknu nova poznanstva i prijateljstva. Postoji mesto na kom svi stanovnici Stanice F mogu da se okupe, gledaju filmove, sviraju muziku ili organizuju zabave.


Ukoliko imate biznis ideju koja ima potencijal, možete se pridružiti Stanici F i okušati svoju sreću u najvećem poslovnom inkubatoru na svetu!


Izvori: N1