Mladi ste, nemate posao, a imate ideju?

Foto: Kapital magazin

„Preduzetništvo je delatnost usmerena na pokretanje, organizovanje i inoviranje poslovanja preduzeća, sa osnovnim ciljem stvaranja novog tržišta i ostvarivanja dobiti(...)" - deo definicije preuzet sa Infostud-a (Dr Nenad D. Penezić, „Kako postati preduzetnik'', Beograd, 2003).

Kako različiti sajtovi i mediji navode, u Srbiji postoji mnogo mladih ljudi koji žele da pokrenu sopstveni posao. Ovo je, kako ističu, posebno važno jer u Srbiji mali broj mladih ima priliku da iz neposrednog okruženja porodice i prijatelja, ili tokom formalnog obrazovanja, nauči nešto o biznisu.

Različita istraživanja u proteklih nekoliko godina pokazuju da se mladima za preduzetništvo najviše vežu izazov, rizik, neizvesnost, zadovoljstvo i samodokazivanje. Kako biste se više informisali baš o navedenom, pročitajte dalje u tekstu kako možete da se prijavite.

Za učešće na info danu možete se prijaviti putem email adrese edukacijeprevent@gmail.com do 3. novembra sa naslovom “Info dan u Novom Sadu”. Od podataka je potrebno poslati ime i prezime, godište i radni status (zaposlen/a -nezaposlen/a). Broj učesnika je ograničen.

Izvori: Kapital magazin, Biznis mladih Srbije