Ovako izgleda sala za konferencije budućnosti

FOTO: Anandtech

Prevela: Dejana Janković

Majkrosoft je inovator u donošenju novih tehnologija već decenijama, čime je otvorio put mnogim elektronskim uređajima koji podjednako doprinose vašem ličnom i poslovnom životu, otvarajući mogućnost za lakša i naprednija korisnička iskustva. Bez obzira na to da li je u pitanju softver, najnoviji proizvod ili neka od usluga, Majkrosoft je uvek na vrhu u igri. Ovde ćemo baciti pogled na neke karakteristike Microsoft Surface Hub-a i kako on može unaprediti vaš posao.

BUDUĆNOST POSLOVNE SARADNJE

Vizija Majkrosofta nije bila samo da se kompjuter nalazi u svakoj kući ili džepu svake osobe, već i na zidu svake sale za konferenciju. Majkrosoftov izvršni direktor je naveo da Surface Hub mora da bude lak kao pero da bi radio, moćan kao sistem za video telekonferencije i da se lako povezuje kao običan TV. Ideja o multi-funkcionalnom uređaju visokih performansi, instaliranom u svakoj kancelariji zasigurno je veoma primamljiva.

Majkrosoft je ponudio mnoga rešenja za poboljšanje naše individualne produktivnosti, ali nikada nije bilo tako velikih inovacija o unapređenju timskog rada i saradnje. Preduzeća sa više kancelarija, širom Velike Britanije i sveta, moći će da iskoriste prednosti Surface Hub-ove specifikacije za kreiranje i deljenje sadržaja bez smetnji u prenosu tokom komunikacije.

UČINITI SASTANKE PODNOŠLJIVIJIM

Surface Hub je zapravo uređaj za timsku saradnju, dizajniran da unapredi način na koji kolege rade zajedno. Njegova interaktivna tehnologija ekrana pruža kombinaciju Windows-a 10, Skype-a za poslovanje, Office paketa i univerzalnih Windows aplikacija, sve u jednom uređaju.
Dizajniran kao ekran izuzetnog odziva, napravljen i za upravljanje dodirom i kao tabla za pisanje, Surface Hub omogućava korisnicima da dele sadržaje i interakciju vrše bez napora. U dva modela, kao ekran od 55 inča i 84-oro inčna 4K verzija, on takođe može da se poveže sa velikim brojem različitih platformi, uključujući Mac, Android i iOS, dodajući ih kao unapređenje odlika uređaja.

poslovna_komunikacija.gif

LAKO KORISNIČKO UPUTSTVO

Postoje mnoge specifičnosti koje su ugrađene u Surface Hub kako bi se osiguralo da svi korisnici imaju pristup naprednim delovima tehnologije koja odgovara njihovim potrebama. Korišćenjem integrisanog Kinect senzora, Surface Hub se uključuje čim vas prepozna, što je ako ništa drugo, impresivan početak za ovaj uređaj.

Sadrži olovku, koja takođe služi i kao gumica, a sam uređaj vam omogućava da premeštate sadržaj duž ekrana. Surface Hub ima sposobnost da omogući da ga više od jednog korisnika koriste u isto vreme. To znači da jedna osoba može da beleži sadržaj, dok druga prelistava prezentacije ili nešto slično.

Majkrosoft se nije bavio samo velikim problemima, kao što je kreiranje samog uređaja, već je obratio pažnju na finija prilagođavanja koja poboljšavaju iskustvo korisnika. Laminirani ekran podrazumeva staklo, kapacitivni film i LCD panel, sve u jednom sloju, što pruža manju reflektujuću površinu i slika je gotovo odmah ispod vaših prstiju.

Surface_Hub2.jpg

FOTO: BusinessWire

Kamere za video konferencije su u nivou očiju, i za vreme trajanja video poziva na Skype-u možete videti korisnike na malom ekranu, dok glavni ekran služi za deljenje prezentacija i drugih dokumenata. Kada se video poziv završi, sadržaj se može automatski sakupiti i podeliti sa svim učesnicima.

Ako neki poseban uređaj podržava Miracast ili HDMI, mogu se takođe koristiti telefon ili tablet u kombinaciji sa Microsoft Surface Hub-om za unapređenje produktivnosti i podelu sadržaja na više uređaja.

Microsoft Surface Hub je ogroman i značajan deo tehnologije koji može potpuno promeniti način na koji vodite svoj posao. Njegove karakteristike najnaprednije tehnologije ga izuzimaju iz reda obične digitalne table. Zato Majkrosoft blisko sarađuje samo sa nekoliko izabranih prodavaca. Ukoliko ste zainteresovani za ulaganje u jedan za vaš posao, onda stupite u kontakt sa kompanijom koja ima iskustvo bez premca u vizuelnim rešenjima za saradnju.

IZVOR: Talk Business

Dejana je sanjar za koga ne postoji nemoguće, svet vidi u bojama ljubavi, a kroz život ide plešući:)