Pet najplaćenijih zanimanja u Srbiji
Pixabay

U svakom slučaju, što više veština imate, to je veća šansa da budete bolje plaćeni. Stručno usavršavanje će vam biti olakšavajuća okolnost kod traženja posla.


Radi lakše orijentacije predstavljamo vam pet najplaćenijih zanimanja u Srbiji, pa možda se pronađete u ovoj listi.

Menadžeri

Menadžeri su ljudi koji poseduju sposobnost, veštine i znanje da obavljaju određene poslove samostalno ili uz pomoć drugih ljudi. Kojom god oblašću da se bave ovo zanimanje je više nego isplativo, jer se zarada menadžera kreće od 1000 do 5000 evra mesečno.


Prosečna plata PR menadžera iznosi 70.000 dinara.

Dropšiperi

Ovo zanimanje je izuzetno popularno poslednjih godina. Oni koji su uspešni u ovom poslu napravili su milionske biznise širom sveta. Dropšiperi imaju svoje onlajn šopove i bave se isključivo digitalnim marketingom


Prodaju različite vrste proizvoda, a svoj posao naplaćuju između 1500 i 2000 dolara mesečno.

Pixabay
Pixabay

Programeri

U zavisnosti od vrste programiranja kojom se bave, programeri mesečno zarađuju od 80.000 do 180.000 dinara. Programiranje podrazumeva pisanje veoma detaljnih uputstava nekoj mašini – desktop računaru, mobilnom telefonu, robotu…


Njihov posao može biti vrlo zahtevan u zavisnosti od programskog jezika kojim se bave. Ali, trud ne mora uvek biti merodavan kada je zarada u pitanju. Za one kojima je ova oblast zanimljiva, kao i visina zarade, postoje jednostavni onlajn kursevi uz pomoć kojih se mogu savladati ove veštine.


Poređenja radi, back–end programer zarađuje oko 90.000, dok programer u Pythonu u zarađuje do 112.000 dinara.

Stručnjaci za pisanje projekata

Gotovo je nezamislivo da velike kompanije, udruženja ili preduzeća posluju bez konkurisanja za finansiranje projekata. Da bi postigli željeni cilj, moraju imati dobrog stručnjaka za pisanje projekata.


Oni koji poseduju ovu traženu veštinu, mogu zaraditi mesečno oko 1000 evra.

Pixabay
Pixabay

Web novinari

Zaposleni u oblasti Web novinarstva nemaju astronomsku cifru na platnom listiću. Njihova prosečna mesečna zarada je 60.000 dinara. Oni uglavnom pišu za web portale, internet časopise ili blogove i većinom rade online.


Neki ih nazivaju umetnicima, pa je u tom slučaju uspešan tekst možda veća satisfakcija od finansijske nadoknade.


Želiš da imaš dobro plaćen posao? Upiši neki od naših mnogobrojnih poslovnih i projektnih online kurseva, online kurseva ličnog razvoja, i online kurseva iz oblasti IT-a i konačno budi zadovoljan svojom platom!


Ponuda kurseva