Pet trikova za uspešniju karijeru u 2018. godini
Pixabay

Prema portalu Entertainment today, vreme praznika između dve godine je idealno vreme za razmišljanje o postignutim uspesima u prethodnoj, i ciljevima i željama za narednu godinu. Kada je karijera u pitanju, pred vama je lista od pet trikova koje možete iskoristiti da unapredite sopstvene performanse.

Prestanite da odugovlačite

Sasvim je normalna pojava da imamo neki nedovršeni posao koji, što mu se više bliži kraj, sve više odugovlačimo. To je sasvim u redu sve dok ne počne da utiče na vaš rad. Umesto da u nedogled odlažete svoje obaveze, jer imate nešto preče ili vam jednostavno nisu zanimljive, suočite se sa njima.


Postavite sebe pred izazov i nemojte odustajati dok sve ne završite. Najlakši način je da sastavite listu obaveza za svaki dan posebno, pa u tu listu uvrstite i one manje zanimljive  obaveze.

Dobro se organizujte

Umesto da sebe dovodite u stresnu situaciju zbog zadataka koje treba da obavite, naučite kako da prepoznate prioritete i rešavajte jedan po jedan. Najbolji način je da planirate dan unapred, tako da uvek imate u vidu obaveze koje treba da završite i pre nego što stignete na posao. Ovaj posao možete sebi olakšati, tako što ćete na elektronskom kalendaru obeležiti sve rokove, sastanke i druge važne događaje.

Izazovite sebe

Prihvatite nove izazove! Tako ćete staviti sebe na test i naučiti mnoge nove stvari. Ujedno ćete, možda, otkriti neke svoje slabe strane i dati sebi priliku da ih popravite. Obavežite sebe da ćete dati sve od sebe i postaćete sopstveni izvor inspiracije.

Pixabay
Pixabay

Prihvatite povratne reakcije

Konstruktivna reakcija okoline je veoma bitna za rad. Konsultujte se sa kolegama i pokažite im svoj rad kako biste čuli i njihovo mišljenje. Tako ćete biti timski igrač, a proširićete  i svoje znanje. Razmena mišljenja sa ljudima iste ili slične struke nikada nije na odmet.

Isključite obaveštenja na društvenim mrežama

Mada to ne izgleda tako, pop ap notifikacije na mobilnom ili desktop računaru veoma utiču na vaš nivo koncentracije. Zato neka vam postane navika da, pre nego što stignete u kancelariju, isključite obaveštenja na aplikacijama. Uz to se trudite da smanjite proveravanje telefona tokom dana. Tako ćete biti fokusirani na završavanje zadataka, pa će vam i pauza više prijati.