PR Sprint Art: Volite li digitalno?

Foto: Apollo plus

Pronalazak mašine za štampanje Johana Gutenberga predstavlja jedan od najznačajnijih događaja u novijoj istoriji. Ma koliko to nama zvučalo neobično, to je događaj koji je promenio način na koji funkcioniše svet: Gutenbergov pronalazak je omogućio da se za jednu nedelju odštampa do 500 kopija jedne knjige!

Ovaj vešt zanatlija sa višedecenijskim iskustvom, baš kao takav, vrlo je lako mogao da napravi jednu tako korisnu, složenu napravu, ali vrlo praktičnu...

Pre Gutenbergovog pronalaska celokupno znanje je bilo u rukama povlašćenih, knjige su se samo prepisivale, bile su izuzetno skupe, a kopije su bile retke. Pored glavnih univerziteta postojale su prepisivačke radionice, koje su se trudile da studentima olakšaju posao, ali je i dalje svako kopiranje bilo izuzetno sporo i trajalo mesecima. Gutemberg nije znao da će uslediti razdoblje automatizacije (1900-1950), koje će sa sobom da donese primenu fotopostupaka, automata za ulaganje i izlaganje papira, pronalazak ofset štampe i prvu fotoslagaću mašinu.

Dalje je usledilo razdoblje elektronike i kompjutera (1950. do danas) – vreme nama bliže i poznatije...

EU%20GIF.gif

U tom periodu dolazi do nastanka digitalne štampe, koja podrazumeva direktnu povezanost računara u kojem se obavlja digitalna priprema – od tada mi imamo samo najbolje!

Digitalna štampa na samolepljivoj PVC foliji, baner, pleksi, PVC pene, leksan, kartonske pene, izrada, projektovanje i brendiranje sajamskih štandova, 3D slova i mnogo toga još u Sprint Art Digitalnoj štampi.

be8cf3_02a7c8ff58a84f96a13f15d555c55fbd.jpg

Za sve što je vama potrebno na radnom mestu, za reklamiranje, ulepšavanje ili za sajamsko prikazivanje u najboljem svetlu, potrebno je samo da kliknete ovde i izaberete, ili da pošaljete mejl na sprintartcvetkovic@gmail.com, a možete i da se javite na 064/0400-600.