Razlozi zbog kojih vaš posao ne napreduje
Pixabay

Postoje mnoge stvari koje možete da uradite da biste proširili posao. Neki ljudi stavljaju naglasak na najveću i najnoviju ideju koju mogu da smisle. U suštini, oni pokušavaju da ponovo izmisle točak. Ponovno izmišljanje točka nije toliko loša ideja kao što zvuči, ali ponekad previše razmišljanja o proširenju posla može biti loše. Umesto potrage za boljim idejama, trebalo bi dobro da razmislite o tome na koji način zaustavljate rast svog posla.

1. Sve radite sami zato što ste perfekcionista

Biti perfekcionista u poslu ima svoje prednosti i mane. Kada ste perfekcionista veoma ste određeni oko toga kako stvari treba da izgledaju i kakve treba da budu. To je vaš posao i vaš izbor, ali šta ako to što ste perfekcionista sprečava proširenje posla? Biti perfekcionista obično znači da ste uključeni u svaku sitnicu u poslu. Možda zbog toga posao ne napreduje. Možda trošite previše vremena baveći se nečim što je toliko sitno u poređenju sa nečim što će doneti više kupaca i više prihoda. Razmislite o tome na šta je važno da se fokusirate da biste mogli da razvijete svoj biznis.

2. Ne zapošljavate odgovarajuće ljude

Pronalaženje prave osobe za određeni posao je veoma potcenjeno. Većina poslodavaca zapošljava ljude na osnovu njihovog iskustva, ali njihove veštine se ne uklapaju u određenu ulogu. To što neko ima iskustva na određenoj poziciji ne mora da znači da je dobar u tome. Kada zapošljavate nekoga za određenu poziciju, najbolje je da znate koji su najvažniji aspekti te pozicije, pa da zaposlite nekoga sa tim veštinama.

Na primer, ako hoćete da zaposlite nekoga za rad u korisničkom servisu ne morate da tražite osobu koja ima iskustva sa javljanjem na telefon ili korišćenjem softvera koji vaša kompanija koristi. Umesto toga, fokusirajte se na to da imaju prave ljudske veštine i da budu sposobni da se povežu sa ljudima i da njihovo iskustvo učine prijatnijim. Obratite pažnju na najvažniju ulogu za određenu poziciju i zaposlite nekoga na osnovu toga. To će pomoći da se vaš posao proširi.

-preduzetnistvo.gif

3. Ne ulažete novac u posao, jer ga želite za sebe

Kada vidite uspeh u poslovanju, postanete uzbuđeni jer polako vidite rast prihoda. Zbog toga firma ne napreduje. Kada posao počne da raste vi se osećate bolje i odlučite da počnete da živite bolje. Počnete da koristite novac na lepšu odeću i poželite da kupite lepšu kuću za svoju porodicu. Sve te stvari su u redu, ali šta ako, umesto toga, uložite taj novac u posao i zaposlite novog radnika koji će pomoći razvoju nekog odeljenja?

Možda ovi saveti neće odmah da promene vaš posao, ali vremenom će, možda, da vam pomognu. Postoji hiljadu načina da proširite svoj posao. Ponekad ćete morati da uložite više novca, a ponekad ćete morati da zastanete i razmislite o tome na koji način sprečavate rast svog posla.


Izvor: entrepreneur.com