Šest knjiga za brzo sticanje veština
Pixabay

“Becoming Fluent: How Cognitive Science Can Help Adults Learn a Foreign Language” Richard M. Roberts, Roger J. Kreuz


Znanje jezika je nešto što u svakoj oblasti može naći primenu i istovremeno predstavlja jednu od najisplativijih oblasti u koju možete uložiti vreme, novac i trud.  Autori ove knjige su kognitivni naučnici i mnogima su pomogli u učenju stranih jezika.


“Breakthrough Rapid Reading” Peter Kump


Naučnici su dokazali da povećanje brzine čitanja nije povezano sa slabijim pamćenjem pročitanih informacija.  Koristeći tehnike brzog čitanja naučene pomoću ove knjige, pored toga što ćete poslove završavati ranije, brže ćete doći i do poslednje stranice knjige kojoj zbog neizvesnosti ne možete da dočekate kraj.


“The Power of Forgetting: Six Essential Skills to Clear Out Brain Clutter and Become the Sharpest, Smartest You” Mike Byster, Kristin Loberg


Autori ove knjige su pisac i matematičar. Kombinacija logike i kreativnosti pri učenju je uvek dobitna, a ova knjiga je nudi kroz vežbe koje podstiču efikasnost i inovativne strategije učenja.

Pixabay
Pixabay

“The Body Language of Liars” Lillian Glass


Poznato je koliko je značajno poznavanje govora tela, kako u privatnim, tako i u poslovnim odnosima.  Kroz ovu knjigu možete steći saznanja o signalima koje šalje osoba koja laže, kao i jednostavan princip otkrivanja istih.


“Thinkertoys: A Handbook of Creative-Thinking Techniques”  Michael Michalko


Jedna od funkcija koja nije urođena čoveku je kreativno razmišljanje. Ako ste voljni da radite na tome, ova knjiga je tu da vam pomogne. Jedan od najbitnijih koraka ka uspehu jeste razmišljati drugačije od drugih, ali konstruktivno. Upravo je kreativnost put koji treba slediti.


“Successful Business Planning in 30 Days” Peter J. Patsula


Sama kreativnost nije dovoljna, baš kao ni naporan rad bez planiranja. Iako prvenstveno namenjena menadžerima, smatramo da svako kroz ovu knjigu može da nauči kako da uspešno rasporedi resurse kako bi ostvario svoje ciljeve.

Pixabay
Pixabay

Bendžamin Frenklin je izjavio: „Investicija u znanje plaća najbolje kamate”. Iako se pristup učenju kroz godine menjao i postajao efikasniji,  ono što potvrđuje ovu vanvremensku misao je to što je trud koji je uložen bitan, a ne vreme.