SIA: Nagrada za društvene promene!

FOTO: Start it

Idea Generation
Upoznavanje učesnika sa društvenim preduzetništvom, sa njegovom suštinom i termnologijom. Nakon toga, delegati pronalaze problem u svom okuženju i prolaze kroz proces pronalaska ideje za pokretanje društvenog preduzeća.

Business Modelling
Tokom prvog dela radionice, učesnici se upoznaju sa raznim vrstama inovativnih biznis modela, a u drugom delu, primenjuju naučeno tako što popunjavaju Canvas biznis model, čime preciznije razvijaju ideju osmišljenu na prethodnoj radionici.

6_logo_with_country_name_url_Serbia.png

Business Planning
Nakon što se učesnici upoznaju sa teoretskim okvirima biznis planiranja razvija se konkretan biznis plan, najosnovnijeg tipa.

Pitching
Učesnici će na ovoj radionici poraditi na veštinama prezentovanja svojih ideja, široj zajednici ali i potencijalnim investitorima.

Meet the entrepreneurs
Učesnici će imati priliku da upoznaju društvene preduzetnike I članove žirija koji će davati stučno mišljenje o idejama pristiglim na konkurs. Ovom prilikom, preduzetnici i žiri će staviti svoje znanje na raspolaganje i pomoći u daljem razvoju biznis ideje.

U aprilu, nakon radionica, otvara se konkurs gde studenti mogu da podnose svoje ideje za pokretanje društvenih preduzeća. Nakon toga, stručni žiri bira osam finalista koji prolaze kroz intenzivni tromesečni program inkubacije gde razvijaju svoju ideju i dobijaju mentora koji radi sa njima.

EU%20OM.gif

Nakon tri meseca, u septembru, biraju se četiri pobednika. Nagrada za pobednike biće internacionalna konferencija u Beču sa pobednicima iz cele Evrope i početni kapital u iznosu od 1.500€, kao i mentorska podrška.


Pročitajte i:

PR Geštalt rešava vaše probleme! Pitate kako?
Ovo je Fejsbuk budućnosti!
Kako odabrati boju za brend?