Šta je donela konferencija Digital 2019?
Facebook

Ljubaznošću organizatora, imali smo čast da prisustvujemo šestoj konferenciji Digital, koja je održana 5. i 6. septembra 2019. godine. Sama tema digitalnih medija je prilično široka, pa su organizovani paneli i studije slučaja iz različitih oblasti povezanih sa digitalnim medijima.


Konferenciju su otvorili ministar Zoran Đorđević i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat, nakon čega je usledio panel u kome su učestvovali predstavnici telekom lidera regiona. Pre pauze za ručak je održana debata o kriznom komuniciranju u javnoj upravi, koju izdvajamo zbog aktivnog učešća publike. Očekivano, najveće interesovanje je bilo za intervju Danice Vučenić sa Oljom Bećković. Poslednji panel prvog dana se ticao srpske IT scene, nakon čega je usledilo vreme za opuštanje i zabavu.

Facebook
Facebook

Drugi dan konferencije je otvorio Branko Ružić, nakon koga su govorili ambasadori Indije i Rumunije. Prvi panel se ticao građanskih inicijativa na društvenim mrežama, gde su, između ostalih govornici bili Marija Lukić i Igor Jurić. Predavanje Liora Romanovskog, gosta iz Izraela, prethodilo je panelu za koji je drugog dana vladalo najveće interesovanje. Tema je bila Srbija u svetu filma.


Kratko izlaganje Žakline Tatalović o odnosu političara prema Tviteru je poslužilo kao odličan uvod u najkontroverzniji panel: istine i zablude o Tviter zajednici, koja je izazvala lavinu pitanja publike.

Facebook
Facebook

Robert Čoban, vlasnik Color media communications, koji je organizator konferencije, sa čitaocima našeg portala deli svoje utiske.

„Smatram da je Srbiji potreban dijalog u svim aspektima, pa i u aspektu koji je vezan za komunikacije i medije. Mi smo to pokazali time što smo doveli ljude najrazličitijih političkih i profesionalnih usmerenja iz celog regiona. Ovakvi događaji su bitni da bi se ljudi sreli, u pauzama pričali i razmenili iskustva koja su slična u Zagrebu, Sarajevu i kod nas.“

Digital 2019. je opravdao očekivanja gostiju, otvorio je mnoga pitanja i dao najave događaja koji nas očekuju.  Konstruktivno suprotstavljena mišljenja stručnjaka daju nadu za unapređenje medijske situacije, kao i otvaranje novih poslovnih prilika u domenu digitalne tehnologije.