Stiže Guglova aplikacija za dopisivanje!

Foto: Systems and softwares

„Gugl” (Google) priprema novu, „pametnu” aplikaciju za razmenu poruka, izveštava „Vol Strit Žurnal” (The Wall Street Journal). Poboljšana usluga veštačke inteligencije mogla bi da pomogne pretraživačkom gigantu da postane mnogo bolja konkurencija za Fejsbukove ponude u vidu popularnih „Vatsapa” (WhatsApp) i „Mesindžera” (Messenger).

mesindzer.jpg

Foto: TNW

Nadolazeća aplikacija korisnicima bi omogućila da pišu jedni drugima poruke ili čet-bot, kaže „Žurnal”. Čet-botovi su kompjuterski programi koji pretražuju internet i druge izvore da nađu odgovore na pitanja. U okviru aplikacije korisnici će navodno imati mogućnost da upisuju pitanja u, dobro pogađate, Gugl. Na taj način neće morati da napuste aplikaciju za razmenu poruka da bi pretražili more informacija i da bi našli onu jednu, određenu koja ih zanima.

Strategija je dvostruka. Prvo, to bi potencijalno pomoglo Guglu pustiti korene na tržištu u igri razmena poruka i, drugo, moglo bi da pomogne sačuvati svoje uporište kao vrhunsku opciju za pretragu na internetu. Tačni datum objave i naziv Guglove aplikacije o kojoj se već šuška po kuluarima nisu poznati. Gugl, pak, odbija da komentariše.

PP%20GIF.gif

Biće zanimljivo videti hoće li mase bolje prihvatiti „pametnu” uslugu, nego što su primili „Gugl Hengauts” (Google Hangouts), „Gugl Mesindžer” (Google Messenger) ili „Gugl+”. Prethodni pokušaji firme da se probiju u globalno tržište hitne razmene poruka koje je u procvatu nisu uspeli da se raspostrane i adaptiraju isto kao Fejsbukovi doprinosi, niti kao popularni „ViČet” (WeChat) kineske firme Tencent Holdings.

Za najnoviji Guglov pokušaj da malo rizikuju u igri razmene poruka navodno je odgovoran Guglov veteran, potpredsednik za upravljanje proizvodima - Nik Foks (Nick Fox). Zajedno sa svojim timom, Foks razvija aplikaciju najmanje godinu dana, kaže „Žurnal”.


Izvor: Entrepreneur