Tri koraka do posla iz snova
Pexels

Postoje tri koraka uz pomoć kojih možete doći do posla iz snova: da je posao koji vas ispunjava tražen i da vi posedujete potrebne veštine za taj posao. Odgovor je u sledećem:

Strast

Ono oko čega ste strastveni i ono što vas vascinira je prvi pokazatelj da je to posao do kog vam je stalo. Ako logično razmislite, kada dođu teška vremena da li će vam lakše biti da radite i da se trudite na poslu koji volite i koji vas ispunjava ili na onom poslu prema kom osećate samo obavezu i ništa više?


Odgovor je očigledan.


Ako ste u nedoumici i borite se da pronađete nešto što vas ispunjava, ne odustajte. Kada naiđete na stvari „koje vam idu od ruke “ prepoznaćete ih po uzbuđenju.

Pexels
Pexels

Veština

Koje su vaše veštine? Koliko ste dobri u njima? Sve ono u čemu ste dobri vremenom se menja, jer je podložno promenama. Ako se potrudite, možete uz malo sreće unovčiti svoje kvalitete i dobre strane. Ako ste u potrazi za poslom veoma je bitno da znate koje su to stvari u kojima ste dobri, jer svoje veštine u budućnosti možete i da usavršite, ali je poslodavcu bitnije šta je to u čemu ste sada dobri i šta možete da uradite odmah.

Potreba

Potreba... šta je to što se traži? Koji je to posao koji je tražen na tržištu? Ne morate da se slažete sa tim potrebama, ali to neće promeniti realnu sliku o tome. Primera radi, „kompjuteraši“ sa prosečnom platom zarađuju više od vaspitačica. Ovim se nikako ne umanjuje vrednost niti važnost vaspitača i vaspitačica, već je samo još jedan dokaz potreba na tržištu. Pa tako programeri, koji su početnici, zarađuju i do tri puta više od vaspitača.

Pexels
Pexels

Ako još uvek ne možete da se pronađete ili ne možete da odlučite šta je vaš posao iz snova pratite navedene korake i budite iskreni prema sebi.

BIZLife