Tri veštine koje vam mogu pomoći u karijeri
Pexels

Pitanje koje se nameće je da li su veštine koje vi posedujete one prave i da li mogu da vam pomognu u napredovanju na poslu


Sajt „The Muse“ piše da postoje tri veoma bitne veštine, bez obzira na to da li već duže vreme radite ili ste u fazi pronalaženja posla.


1. Fokus


U današnje vreme, kada smo sa svih strana zasuti raznim informacijama, teško je ostati fokusiran i skoncentrisan na jednu stvar. Postoji mnogo knjiga na temu koncentracije, usmeravanje pažnje, fokusiranja. Važno je da shvatite da se fokusiranje, kao i sve ostalo, uči. Rad na nekom projektu ili učenje za ispit, bez gledanja u telefon i bez proveravanja mejla, je prva vežba i prvi korak ka učenju koncentracije ili fokusa.


2. Otvorenost za kritike i sugestije


Morate naučiti da slušate I kritike i sugestije na vaš rad. Ukoliko niste spremni na to, nećete moći napredovati u svom poslu, jer to su povratne informacije o vašem radu. Ljude će odbijati vaš stav ne prihvatanja tuđeš mišljenja i samim tim oni neće prihvatati vase mišljenje i sugestije.


Poslušajte sagovornika bez prekidanja, zahvalite mu se na njegovom mišljenju, a onda vi razmislite da li je i koliko bio u pravu. Ako vam se čini da je kritika na mestu, primenite je u svom poslu. Ono što je bitnije od svega ovoga jeste to da je bitno ko vam daje kritike I sugestije, jer i njih ne prihvatajte od bilo koga.

Pexels
Pexels

3. Odgovornost


Bitno je biti racionalan kada je posao u pitanju. Nije uvek dobro da se prihvatite nekog velikog zadatka ako ne možete da ispoštujete sve što taj zadatak sa sobom nosi. U tom slučaju ste jednostavno samo neodgovorni u očima nadređenih.


Ove tri veštine ili tri saveta mogu vam pomoći da dođete do željenog cilja. Pratite uputstva i srećno.


IZVOR: BizLife