Zašto bi ipak trebalo da budete programer?

FOTO: ClipartFox

Priredila:Jovana Ljevnaić

Svima je poznato da je posao programera najbolje plaćen, međutim to nije jedina njegova prednost. Ipak, ukoliko se u budućnosti ne vidite u programerskoj stolici, možda to nije pravi posao za vas. Ovih 7 razloga pomoći će vam da se opredelite.

Slobodni ste da sami organizujete svoje vreme

Radno vreme od devet do pet oduzima veliki deo dana i ostavlja veoma malo vremena za opuštanje i uživanje. Ako vam ovakav način života ne odgovara pronaći ćete se u poslu programera, jer oni, kao frilenseri, mogu da sami organizuju svoj radni dan.

Radite manje sati, a više zarađujete

Uspešni programeri u organizaciji svog radnog dana ne moraju da brinu o tome da li rade tačno osam sati. Najvažnije je da posao bude obavljen. Plata ne zavisi od broja odrađenih sati, već od rezultata rada, tako da su slobodni programeri mnogo bolje plaćeni od svojih kolega.

Možete da odbijete posao koji vam se ne dopada

Za razliku od mnogih drugih profesija, programeri su u takvoj poziciji da mogu da biraju u kojim projektima žele da učestvuju i koje će poslove da prihvate.

Posao će tražiti vas

Ukoliko se usavršite i izgradite reputaciju pouzdanog i preciznog programera, neće biti potrebe da tražite novi posao i šaljete CV i portfolio. Poslodavci će tražiti vas, ako žele da baš vi obavljate njihov posao.

Možete da se posvetite svom hobiju

Kada sami planirate svoje radno vreme uvek ćete uspeti da pronađete vremena za svoje hobije.

Nije vam potreban godišnji odmor da bi mogli da putujete

Programiranje je odličan posao za sve one koji obožavaju da putuju. Mnogi uspešni programeri rade kao frilenseri ili imaju takav dogovor s poslodavcem da mogu da rade s bilo kog mesta na svetu, sve dok imaju internet-konekciju.

Dodatni poslovi za veću zaradu

Plata programera može dostići i nekoliko hiljada evra na mesečnom nivou.Međutim, ako proširite svoje znanje koderskim veštinama, uvek možete da radite dodatne poslove koji će Vam pomoći na finansijskom polju.

Izvor: Svevesti.com


Pročitajte i:

8 zamki koje nam postavlja sopstveni mozak
Energetski napici i zdravlje
Kako odabrati najbrži red u supermarketu