Konkurs za podršku razvoju poljoprivrede u Srbiji!
Trag Fondacija

Projekat „Zasad za budućnost"

Treći put po redu Delta Fondacija, kao korporativna fondacija Delta Holdinga, sprovodi projekat Zasad  za budućnost. U prva dva ciklusa ovaj projekat grantove u ukupnoj vrednosti od preko 24 miliona dinara dobilo je dvanaest najboljih projekata iz Šapca, Zemuna, Priboja, Smedereva, Surčina, Užica, Kikinde, Golubinaca, Grdelice, Bosilegrada, Aranđelovaca i Stanišića. 

Dobitnici grantova su tokom poslednje tri godine podigli zasade voća i povrća, u plastenicima i na otvorenom, proširili kapacitete farmi za uzgoj svinja, pokrenuli su sekundarnu proizvodnju slatkog i slanog programa (ajvar, slatko, džem, kiseli krastavci), kao i proizvodnju sokova i rakije. 

U okviru svojih socijalnih preduzeća ostvarili su značajne rezultate: zaposlili su i/ili radno angažovali 165 osoba iz kategorije socijalno ugroženog stanovništva.

Cilj projekta

Projekat Zasad za budućnost ima za cilj da se kroz podršku socijalnim preduzećima unapredi  postojeća primarna i/ili sekundarna poljoprivredna proizvodnja na više lokacija u Srbiji, da se time poveća zaposlenost i smanji siromaštvo.

Za koga je namenjen konkurs?

Potencijalni aplikanti treba da budu socijalna preduzeća bez obzira na vrstu registracije (organizacije, udruženja građana i zadruge), registrovana na 

teritoriji Republike Srbije, sa tri godine iskustva u oblasti poljoprivrede i da posluje bez gubitka.

Vrednost finansiranja

U okviru projekta Zasad za budućnost Delta Fondacija dodeliće ukupna sredstva u visini do šest miliona dinara

Visina granta je podeljena u dva lota:

  • Raniji dobitnici granta mogu aplicirati za sredstva u iznosu od 120 hiljada do 600 hiljada dinara po grantu.
  • Aplikanti koji do sada nisu bili dobitnici grantova u okviru projekta Zasad za budućnost mogu aplicirati za sredstva u iznosu od 120 hiljada do 850 hiljada dinara po grantu.

Oblast podrške

Inicijative koje se podržavaju u okviru ovog projekta isključivo se odnose na primarnu i sekundarnu  poljoprivrednu proizvodnju u sledećim oblastima: 

  • Povrtarstvo;
  • Uzgoj svinja;
  • Voćarstvo. 

Rok prijave

Rok za podnošenje projektnih ideja je 23. februar 2018. godine do 16:00 časova. 


Sve ostale informacije, kao i način podnošenja projektnih ideja možete pronaći OVDE.