10 stvari koje princeze ne smeju da rade
Pixabay

Danas vrlo popularne princeze, koje su ove titule dobile takođe zahvaljujući udaji, Kejt Midlton i Megan Markl, morale su poput Kelijeve da pristanu na brojna pravila koja nameće pripadanje kraljevskoj porodici.


Neka od pravila koja se moraju poštovati deluju zastarelo, nekima ćete se verovatno nasmejati, zbog nekih možda poput Kalimera uzvikivati ,,nepravda!ˮ, ali iza svakog od ovih pravila stoji neki razlog. Evo šta mediji navode kao najzanimljivije stvari koje princeze ne smeju da rade: 


Princeze ne smeju da daju autograme


Princezama je dozvoljeno da se fotografišu sa fanovima kraljevske loze, mogu da se rukuju, prihvate cveće, ali ne smeju da daju autograme. Ovo pravilo je nastalo zbog straha kraljice Elizabete da će neko zlouoptrebiti potpis. Princeza svoj potpis može ostaviti samo na zvaničnom dokumentu.  


Princeze ne smeju da samostalno vode svoje društvene mreže


Ovo pravilo, očigledno novijeg datuma, podrazumeva da princeze ne smeju imati sopstvene Facebook, Instagram ili Twitter profile, kao ni blogove. Megan Markl je imala blog ,,The Tigˮ koga je morala da se odrekne. Na društvenim mrežama članovi kraljevske porodice prisutni su samo kroz zajednički profil ,,Kensington Palaceˮ i koriste ga gotovo isključivo za najavu događaja kojima će prisustvovati.

Pixabay
Pixabay

Princeze ne smeju da imaju karijeru


Megan Markl je poput Grejs Keli bila glumica, dok je Kejt Midlton radila u porodičnoj kompaniji. Nakon udaje, bavljenje profesijama je moralo da prestane. Umesto toga, njihova dužnost je da se bave humanitarnim radom. Svaka od njih ima fond i može da usmeri sredstva u organizacije koje podržava.


Princeze ne smeju da prekrste noge dok sede


Noge i kolena moraju biti sastavljeni. Princeza eventualno može prekrstiti članke ako želi.


Princeze ne smeju da se poljube sa mužem u javnosti


Kraljica smatra da je krajnje nepristojno pokazivati osećanja u javnosti, a insistira da se njeni unuci pristojno ponašaju. Dakle, nema ljubljenja, a i držanje za ruke nije najpoželjnije. Zbog ovog pravila, mediji su nagađali da Vilijem i Kejt zapravo nisu bliski, a zamalo je nastao skandal kad je Marklova poljubila Harija nakon polo meča. Oprošteno joj je jer se događaj nije smatrao zvaničnim.


Princeze ne smeju da glasaju na izborima


Ovo nije strogo pravilo. Zakon ne zabranjuje kraljevskoj porodici da glasa na izborima, ali istovremeno navodi da je kraljičino glasanje protivustavno. Ipak, tradicionalno članovi porodice bliski kraljici ne glasaju.


Princeze ne smeju da igraju monopol


Ovo pravilo se zapravo odnosi na sve članove kraljevske porodice. Smatra se da monopol previše raspiruje strasti i da može izazvati svađe.

Pixabay
Pixabay

Princeze ne smeju da jedu ostrige


Ovo pravilo je uvedeno zbog potencijalnih alergijskih reakcija ili trovanja hranom što može biti rezultat neadekvatnog odlaganja hrane. Pravilo je uvedeno da bi se kraljevska porodica zaštitila.  


Prineceze ne smeju da izlaze same


Samostalni izlasci su zabranjeni. Čak i odlazak u kupovinu. Princeze uvek prate telohranitelji, a Megan Markl navodno ima samo žene telohranitelje.


Princeze ne smeju da odu na spavanje pre kraljice


Ovo pravilo se naravno primenjuje samo onda kada su princeza i kraljica na istom mestu. Smatra se lošim gestom uraditi bilo šta pre kraljice, ako ona u tome učestvuje. Ako ručaju za istim stolom, kraljica mora prva početi obrok. Čak i za rođendane, kraljica je ta koja prva dobija parče torte. A nakon što završi obrok, svi moraju prestati da jedu.

Pixabay
Pixabay

Modna pravila

Iako mnoga pravila nisu zvanična, već prosto preferencije kraljice, britanske princeze ih se strogo pridržavaju. To je pogotovo slučaj sa modnim pravilima. 


• Princeze ne smeju da nose kratke suknje. Čak i dužina neposredno iznad kolena se smatra neadekvatnom. Jasno pravilo o dužini ipak ne postoji. Nedozvoljeno je ono što kraljica proglasi prekratkim.


Jarko nalakirani nokti takođe ne dolaze u obzir. Pastelne boje ili odsustvo laka na noktima su poželjne opcije. Megan Markl je nedavno imala manikir nešto jače roze boje i javnost je na ovo negativno reagovala.

• Šeširi su obavezni ako princeze prisustvuju dnevnim zvaničnim događajima.


Najlon čarape se podrazumevaju. Modni stil princeza je predmet mnogih blogova i razgovora modnih kritičara. Najlon čarape koje Kejt uvek nosi su često navođene kao nešto što kvari utisak. Međutim, obnažene noge nisu po pravilima kraljevske porodice.


Nošenje krzna je takođe nešto što se ne ohrabruje. Prihvatljivo je samo ako se pouzdano zna da je životinja umrla prirodnom smrću.

Pixabay
Pixabay

Kao što vidite, neka od ovih pravila nastala su da bi se zaštitila kraljevska porodica. Druga deluju kao da im je cilj da se udovolji kraljici. Šta god da je bio razlog njihovog nastanka, da bi se postao član porodice, pravila su se morala usvojiti. Kejt i Megan su to znale.


A sada kad vi znate, da li biste pristali na ova pravila u zamenu za krunu?


izvor: brightside.me