Najbolje aplikacije za vežbanje

FOTO: ContigoSalud

Kao što svi znamo, u toku vežbanja veoma je dobro voditi dnevnik napretka, zato vam predstavljamo devet idealnih aplikacija za otklanjanje umora i ulazak u formu.

Ovo su neke od najpopularnijih aplikacije za vežbanje:


Runtastic
Windows, iOS i Android

Ova aplikacija obuhvata vežbe koje se praktikuju kako na svežem vazduhu kao što su trčanje, brzo hodanje i vožnja bicikla, tako i u zatvorenom prostoru (traka za trčanje, kardio, joga i teretana).

Sa njom možete voditi zapisnik putanje koristeći GPS, takođe beleži trajanje, udaljenost, potrošene kalorije, brzinu, pa čak i vaš napredak. Moći ćete da vidite analize i detaljne statistike vaših aktivnosti.

Možete da delite svoje uspehe i vaši prijateljii i porodica mogu da prate vaše kretanje uživo.

runtastic_app.png
FOTO: Noticias Iberstudios


Endomondo
Windows, iOS i Android

Ovo je vaš omiljeni lični trener. Idealan je za trčanje, vožnju bicikla, hodanje... Ima ANT senzore za brzinu, ritam i rad srca zbog čega vam na ekranu prikazuje ove, i druge, rezultate. Na primer možete da vidite koliko dugo vežbate, brzinu i pređenu razdaljinu. Takođe možete ucrtati svoju putanju na mapi i zabeležiti pređeni put.

Sem toga, šalje vam nedeljne izveštaje sa popisom vaših aktivnost i naravno možete da delite svoje uspehe na društvenim mrežama.


Moves
iOS i Android

Ova aplikacija je najbolja za beleženje vaših dnevnih aktivnosti s obzirom na to da računa broj koraka koje napravite u toku dana, razdaljinu koju ste prešli i vrstu aktivnosti (hodanje, trčanje ili vožnja bicikla).

Na kraju dana pokaže vam izveštaj i mapu vaših aktivnosti, čak vam pokazuje tačno pređeni put i da li ste bili aktivni ili ste sedeli. Ovo bi moglo da vam pomogne da vidite koliko je vaša svakodnevica aktivna ili pasivna.


MapMyFitness
iOS i Android

Ova aplikacija vam omogućava da vodite popis svojih aktivnosti i vežbi i da pratite šta od namirnica unosite u organizam, na primer, vidite izgubljene kalorije u odnosu na unete.

Takođe vam šalje izveštaje i statistike sa vašim napretkom. Najbolje od ove aplikacije je što možete da izaberete više od 600 vežbi pa čak i da sami osmislite plan svojih aktivnosti na svežem vazduhu koristeći GPS na svom mobilnom telefonu.

rrrretertt.jpg
FOTO: MapMyFitness


Strava
iOS i Android

Poznata je kao zajednica atletičara pošto vam pruža mogućnost da se takmičite, ne samo sa samim sobom nego i sa drugim osobama.

Ova aplikacija se fokusira na vašu takmičarsku stranu. U odnosu na postignuto vreme, pozicionira vas na listu na kojoj takođe vidite ko je ispred sa boljim prolaznim vremenom una vašoj omiljenoj ruti.


Yoga Studio
Windows, iOS i Android

Savršena je za ljubitelje joge i za početnike s obzirom na to da se radi o jednoj jednostavnoj i intuitivnoj aplikaciji. Ima 65 časova koji traju između 10 i 60 minuta i vežbe su veoma raznolike i različite su težine.

I u ovoj aplikaciji možete sami da kreirate svoje časove koristeći pokrete iz biblioteke, takođe imate mogućnost da dodate svoje omiljene zvukove i muziku.


Zombies Run
iOS i Android

Ovo je potpuno nov način treniranja. Zombies Run je kombinacija vežbi i horor igrice. To što vas prate zombiji veliki je motiv za trčanje. Kako ovo funkcioniše? Vrlo jednostavno, preko vaših slušalica priča se priča u kojoj ste vi glavni akter i prate vas ovi užasni likovi. Da vam ne bi dosadilo toliko trčanja ova aplikacija zadavaće vam razne misije i ciljeve.


Jefit
iOS i Android

Za razliku od ostalih aplikacija ova služi da poboljšate svoje treninge u teretani. Ovde možete zabeležiti svoju težinu i vežbe koje ste radili ili tek treba da radite. Takođe vam omogućava da napravite raspored za svoje radne dane i odmore kao i da kreirate sopstveni plan treninga.

Kao i ostale aplikacije i ova šalje statistički izveštaj vašeg napretka.

aplicacion_para_hacer_musculacion_jefit_workout.jpg
FOTO: Top Manzana


RunKeeper
iOS i Android

Ovo je jedna od aplikacija sa najviše korisnika, pre svega ljubitelja trčanja, mada se ne ograničava samo na tu aktivnost već, takođe, možete da praktikujete biciklizam, skijanje, klizanje…

Isto kao i druge aplikacije računa vaš ritam u realnom vremenu, prosečnu i maksimalnu brzinu, razdaljinu, vreme trajanja aktivnosti, itd… Sve to radi tako što je konektovana na GPS vašeg telefona.

Osim toga, možete da podelite sve svoje podatke na ostalim aplikacijama poput Strava i Runtastic.


IZVOR: Genial guru