Destinacije za ljubitelje „Igre prestola“
Pexels

Do sledeće sezone Igre prestola treba sačekati leto 2017. godine, ali u međuvremenu možete da organizujete odmor inspirisan ovom serijom. Preporučujemo pet neverovatnih lokacija čiji ambijent će vas podsetiti na plemićku kuću kojoj u dubini duše pripadate. Počnite s pakovanjem!

Kuća Martel

Prva na listi je Sevilja u Španiji, koja je poznata po posvećenosti životnim zadovoljstvima u stilu kuće Martel, te vas očekuje putovanje koje opčinjava sva čula. Vino, ukusna hrana i ples čine važan deo lokalne kulture, što će vas podsetiti na bogate gozbe koje priređuju Martelovi.

Pixabay
Pixabay

Kuća Targarjen

Ako volite zmajeve, pravac u Maroko, gde vas čekaju prekrasne plaže i surove pustinje (nažalost, ne i pravi zmajevi). Treća sezona „Igre prestola“ delimično je snimana u Maroku, naročito scene u Zalivu robova, ali u ovom gradu može da se otkrije još mnogo toga. Obiđite neku od brojnih pijaca, kao što je Zapadna pijaca, prepuna robe iz celog sveta.

Kuća Lanister

Uvek plaćate sve svoje dugove? Za vas je Dubrovnik i mediteranski pejzaž koji je poslužio kao scenografija za scene u Kraljevoj luci. Sam pogled na kamenitu obalu i morske talase biće pravo uživanje za duh Lanistera u vama.

Wikimedia
Wikimedia

Kuća Stark

Ako volite vukove i Zimovrel, zaputite se u Severnu Irsku i divite se lepoti neukroćene prirode. Takođe, produkcijski studio „Igre prestola“ se nalazi u Belfastu, gde možete potpuno da se uživite u likove iz serije. Najbolji način za to je Zimovrel tura, koja obuhvata kostime iz „Igre prestola“ i vežbanje streličarstva.

Pixabay
Pixabay

Divljani – Slobodni narod koji ne kleči ni pred kim

Putnici koji cene slobodu i ne uzmiču pred hladnoćom neka se zapute na Island da iskuse ledene temperature dalekog severa. Preporučujemo šetnju glečerom Svineafelsjokul, gde su snimane scene iza Zida, a zatim posetu nekom od prirodnih toplih izvora da se ugrejete (kao Džon Snežni i Igrit u seriji).

Izvor: Hello Giggles