Domaći film  „Dobra žena“ nanizao uspehe

FOTO: IMDB

Priredila: Sanja Savić

Dobra žena je srpski film iz 2016. godine. On je ujedno rediteljski prvenac naše glumice Mirjane Karanović, ali i film u kome ona tumači glavnu ulogu. Premijerno je prikazan početkom 2016. na Sandens (Sundance) filmskom festivalu. Nakon toga, usledilo je prikazivanje na Festu , gde je Mirjana dobila nagradu za najbolju glumicu.

Film je prikazan na preko 50 festivala, na kojima je osvojio čak 15 nagrada. Među njima je nekoliko američkih, potom nagrade iz Hrvatske, Belgije, Crne Gore, Italije i drugih zemalja. Američki magazin Variety uvrstio je Mirjanu Karanović među deset evropskih autorki na koje treba obratiti pažnju.

Osnovna tema filma je spoznaja i reakcija na događaje iz prošlosti. Milena, glavna junakinja filma, nakon 30 godina braka saznaje istinu o ratnim zločinima koje je njen muž počinio. Nalazi se na prekretnici u svom životu – kako reagovati na ovo saznanje.

Pored Mirjane Karanović, uloge tumače i Boris Isaković, Hristina Popović, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jasna Đuričić i drugi.

Izvor: B92


Pročitajte i:

Tajna uspeha filma „La La Lend“
Znate li sve o Oskaru?
Moneov pogled na svet