Dž. K. Rouling ne prestaje da nas iznenađuje
Pixabay

Novo izdanje romana „Fantastične zveri i gde ih naći“ otkriva neke nove informacije

Kao veštica koja poseduje Džepni Vremeplov, Dž. K. Rouling nas i dalje izaziva detaljima iz sveta Hari Potera mnogo kasnije od kada je izdata poslednja knjiga.


Pixabay
Pixabay

U ažuriranoj verziji romana „Fantastične zveri i gde ih naći“, prvobitno objavljenog 2001. godine, Roulingova istražuje glasine iz čarobnjačkog sveta o pravom identitetu Njuta Skamandera.


Najuočljivija promena? Tabloidni novinar čarobnjačkog sveta, Rita Skiter, misli da je Skamander nekada bio Dambldorov špijun, kako Hypable izveštava, Skamander to baš i ne demantuje.

Skamander, Magizoolog, je navodno koristio naziv kao pokriće da se ušunja u Magični Kongres Sjedinjenih Američkih Dražava 1926. godine. Da li je izveštaj istinita čarobnjačka vest ili ne, još uvek nije razjašnjeno. Ali Skamander nije potvrdio da je bio blizak sa Dambldorom koga je opisao kao osobu koja je „više od učitelja“. 


Ovaj Trag potvrđuje teoriju da je, pored toga što je radio za njega kao špijun, Skamander imao i vezu sa Dambldorom, čiji lik bi očigledno mogao da bude gej. Ovo, takođe, ide u prilog onome ko bi ubuduće igrao Dambldora – nadamo se da ćemo videti više u nastavku.

Pixabay
Pixabay

Evo šta još znamo:

Njut nikada nije diplomirao na Hogvartsu i, i dalje je živ u doba kad Hari i društvo tumaraju hodnicima škole.


Između Tvitera, njenog fan sajta Potemor i novih knjiških izdanja, Roulingova je izgradila enciklopediju - nalik Silmalirionu – koja opisuje njene likove. Dok neke ispravke jos uvek traju, kao na primer potvrda autorke da bi Hermiona mogla biti crnkinja – drugi likovi su za fanove samo prolazne pojave koje ih muče dok razmatraju teorije o različitim pozadinskim pričama.


Dok nastavak Skamanderove priče ne dosegne na pozorišnu scenu, fanovi će morati da sastavljaju dokaze, bilo magijom ili čistim izvođenjem zaključaka.


IZVOR: Huffington Post