Najbolji barovi u 2016. godini
Pixabay

„Osećaj je isti kao kada se spremate da osvojite zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, i zaista je i osvojite“, kaže Šon Muldon, suvlasnik gore pomenutog američkog bara. „Kada su u pitanju naš rad i trud, ozbiljnost je na prvom mestu, i uvek dajemo sve od sebe. Ovu nagradu smo pokušali da osvojimo više puta, i stvarno je dobar osećaj konačno uspeti u tome“, dodaje on.

Prema istraživanjima objavljenim u jednom američkom časopisu, Artesian se ove godine nije našao čak ni u prvih 50 barova na listi, što je Dead Rabbit-u omogućilo prvu poziciju.

Zbog čega je Artesian „pao tako nisko“?

Naime, od prošle godine, na ovom mestu više ne rade dvojica glavnih barmena, koji su bili najzaslužniji za dotadašnji uspeh bara. Osim što su služili goste, održavali su i pozitivnu atmosferu u lokalu, i osmišljavali čitav koncept funkcionisanja istog. Za njima je otišlo još devet radnika, i tada se sve promenilo.

Londonski i njujorški lokali večito vode ljute borbe kada je u pitanju lista najposećenijih mesta, a ova dva grada su nekoliko puta bili jedini gradovi koji zauzimaju prvih pet mesta na listi.

Prvih 50 mesta na listi zauzimaju barovi koji se nalaze u 27 gradova u 20 država, a za koje je glasalo 450 članova elite globalne industrije alkoholnih pića.

Šta je sa evropskom dominacijom?

Iako nijedan londonski bar više ne nosi krunu, ipak postoji devet barova koji se ubrajaju u prvih 50 najboljih; među njima su: Connaught, Dandelyan, i Happiness Forgets (sva tri su u prvih deset).

Evropa je ipak vodeća na ovoj listi, sa 11 svojih zemalja, u kojima se nalazi skoro polovina svih najpoznatijih lokala. Sjedinjene Američke Države imaju 14 svojih zemalja na spisku, a najznačajniji gradovi su Majami, San Francisko, Čikago, Los Anđeles, i Njujork.

Azijskih barova ovoga puta ima sedam, što je dva više nego prošle godine. Sa druge strane, na listi se nalaze samo tri australijska lokala, i to u Melburnu i SidnejuJedini bar iz Južne Amerike koji je u 2016. godini uspeo da se nađe na spisku od 50 najboljih je Florería Atlántico, iz glavnog grada Argentine, koji je zauzeo 49. poziciju.


A evo i spiska nekih od najboljih barova u 2016. godini:


1. The Dead Rabbit Grocery & Grog (Njujork)
2. American Bar (London)
3. Dandelyan (London)
4. Connaught Bar (London)
5. Attaboy (Njujork)
6. The Gibson (London)
7. Employees Only (Njujork)
8. NoMad Bar (Njujork)
9. The Clumsies (Atina)
10.Happiness Forgets (London)

Da li ste posetili neki od njih?


Izvor: CNN