Nova turistička atrakcija u Poljskoj: Kukuruzni lavirint
Pixabay

Pod atraktivnom građevinom se podrazumeva i nešto što je zaista skromno i sagrađeno sa vrlo malo materijala. Ranije se pričalo o crkvama na naduvavanje i kućama u obliku pečurke, a sada se u centru pažnje opet nalazi nešto što je viđeno već bezbroj puta, ali je oduvek bilo vredno gledanja - u pitanju je lavirint u polju kukuruza.


Naime, jedan domišljat poljoprivrednik je nedaleko od grada Kobirzec na kukuruznom polju kreirao lavirint koji svakodnevno privlači brojne turiste, a posebnu radost priređuje najmlađim posetiocima.


Možda ovo deluje kao događaj iz paranormalnog sveta, ali ovaj put zapravo nije tako.

Pixabay
Pixabay

Reč je o polju površine hektar i po na kojem je dosetljivi poljoprivrednik precizno zasadio 100.000 stabljika kukuruza i napravio 13-slojni kružni lavirint.


Uživanju u ovom lavirintu je  došao kraj već u oktobru jer ovaj mesec donosi velike žetve, pa će turisti morati da čekaju sledeću godinu kako bi tražili izlaz iz tri metra visokog kukuruzišta.

Pixabay
Pixabay

U slučaju da vas je put naneo u Poljsku, predlažemo vam da što posetite ovu originalnu atrakciju i da što pre nađete izlaz iz ovog „kompilkovanog čvora".


Izvor: N1