Za lepšu kožu, protiv loših navika!

Foto: Gratisography

Ovom pitanju mnogi ne pridaju značaj, polazeći od toga da onome što se ne može videti golim okom nije potrebno posvećivati mnogo vremena ili pažnje. Ovo su neki od saveta koji vam mogu pomoći u tome da sačuvate onu lepotu koju samo vaše telo poznaje. Ona će vam, u znak zahvalnosti, omogučiti izgled koji će svi oko vas kasnije moći da pohvale, dok se vi osećate lepše, zdravije i zadovoljnije!

1) Spavajte onoliko koliko je potrebno

Ukoliko ne spavate dovoljno, to će se, bez sumnje, odraziti na vaš izgled! U proseku je neophodno spavati od 7 do 8 sati i oni koji to vreme provedu u krevetu biče zdraviji ali i privlačniji od onih koji se nisu dovoljno odmorili. San podstiče protok kiseonika u kožu, pozitivno utiče na njenu funkcionalnost i usporava proces starenja.

2) Budite aktivni


Nije potrebno da ceo život provedete idući od jedne do druge teretane, međutim, ukoliko dnevno provedete bar pola sata baveći se nekom aktivnošću (pod tim se podrazumeva i jedna obična šetnja sa prijateljem), takođe ćete omogućiti vašem telu zdraviji razvoj.

3) Trudite se da se ne nervirate previše

Iako je, u današnje vreme, ovaj savet lakše primeniti u teoriji nego u praksi, imajte u vidu to da i previše stresa negativno utiče i na zdravlje i na izgled; osećaćete se i izgledaćete starije nego što ste. Ne dozvolite da vas negativna energija unazadi, udahnite duboko i pokušajte da rešite problem. Ukoliko rešenj, u datom trenutku ne postoji, pomislite da je to tako moralo da se desi i okrenite se drugim dešavanjima!


image.jpg

Foto: Gratisography

4) Skinite šminku pre spavanja

Pripadnice lepšeg pola najčešće prespavaju sa šminkom ukoliko su mnogo umorne kada se uveče kasno vrate sa posla ili iz grada. Iako se negativne posledice ne mogu odmah primetiti, one se svakako javljaju! Šminka isušuje kožu, može da je inficira, izazove osip, a ukoliko je tu i maskara, trepavice će sigurno početi da opadaju. Koristite, pre spavanja, hidratantne proizvode za negu kože i skidanje nepotrebnih naslaga, kao što je šminka; tako ćete, takođe, usporiti starenje koje niko ne želi!

5) Ukoliko koristite kremu za sunčanje samo kada idete na plažu, promenite tu naviku što pre!

Uglavnom svi koriste kreme sa zaštitnim faktorom samo onda kada su na moru ili idu na bazen. To je najčešća greška koju ljudi prave zbog nedovoljne informisanosti. Naime, ovakve kreme je itekako preporučljivo koristiti tokom svih godišnjih doba jer, nego čak i kada je, na primer, oblačno! Izloženost UV zracima uzrokuje pojavu prevremenog starenja, ali i druge probleme. UV zraci nisu prisutni samo tokom letnje sezone, nego čak i kada je, na primer, oblačno! Izloženost UV zracima uzrokuje pojavu prevremenog starenja, ali i druge simptome negativne po zrdavlje i izgled.

6) Posvetite vreme svom licu


Gde se najpre pojave prvi znaci starenja? Upravo na licu i to oko očiju! Koristite kreme koje hidriraju kožu i sadrže hijaluronske kiseline i vitamine A i E. Takođe, pažljivo pročitajte uputstvo za upotrebu određenog proizvoda, posebno ako je u pitanju predeo oko očiju.

7) U zdravom napitku zdrav duh!


Pijte što više vode, prirodne sokove i čuvene smutije čiji ukus sami možete da osmislite! Izbegavajte gazirana pića i sokove sa veštačkim zaslađivačima i ostalim nezdravim dodacima.

8) Uz zdrav napitak još zdravija hrana!


Retke su osobe koje ne primami miris brze hrane ili onaj koji dopire iz oblžnje pekare. Ipak, svežeg voća i povrća ne bi trebalo da manjka ni u čijoj kuhinji, odnosno organizmu! Ne zaboravite i losos, sardine, orahe, semenke suncokreta, maslinovo ulje i tako dalje.

9) Ah, te cigarete!


Svima je dobro poznata čuvena rečenica „od sutra prestajem da pušim". Iako su svi ljubitelji cigara svesni činjenice da su im one pravi neprijatelji, uvek iznova nastavljaju da se sa tim neprijateljem druže. Pušenje oštećuje unutrašnje organe, utiče na izgled kože, menja njenu boju, omogućava joj brže starenje i crpi neophodan kiseonik iz ćelija. Veruje se da dve cigarete dnevno umanje životni vek potrošača za 30 minuta; dakle, jedna kutija cigareta dnevno oduzeće 5 sati vašeg života! Zato, razmislite dobro šta vam je preče i iskoristite život na pravi način!


IZVOR: Bright side