Pametni minirobot uz vas na putovanjima

FOTO: Youtube - PrintScreen

Uređaj od približno 10 centimetara nazvan Mini Kirobo, navodno može da razgovara, a i da prepoznaje izraze lica. Najveći proizvođač automobila na svetu planira da ga stavi u prodaju preko svojih prodavaca u Japanu sledeće godine, za oko 400 dolara uz poreze. Nisu pomenuli nijedan drugi plan da ga predstave ostalim zemljama.

Robot može da zapamti afinitete svog pratioca, kao na primer putovanja koja su prošli zajedno, kaže Tojota. Može da se poveže sa automobilima i kućnim uređajima kako bi konverzaciju učinio zabavnijom.

Roboti su veoma uznapredovali u Japanu nakon Tamagoči kućnih ljubimaca iz 90-ih. Iz ove zemlje svedoče o hotelu čije osoblje čine roboti, a takođe se pojavljuju i kao pomoć mušterijama u prodavnicama i bankama. Roboti se javljaju i kao deo rešenja za starenje populacije i smanjenje radne snage.

_veb_novinarstvo.gif

Androidi se smatraju potencijalnim starateljima za starije osobe i decu koji bi mogli da omoguće da se više žena pridruži radnoj snazi. Japanska preduzeća takođe razvijaju i virtuelne pripreme koje bi omogućile stotinama hiljada mladih zatvorenika da se povežu sa društvom.

Tojota kaže da se nada da će Mini Kirobo „doprineti izobilju života i društva”.


IZVOR: CNN Español