Precenjene turističke destinacije

FOTO: Puzzle warehouse

Postaviti Ajfelov toranj kao reklamu za Francusku ili promovisati put u Egipat prikazujući slike piramida u Gizi je strategija koja već dugo funkcioniše u turističkim agencijama. Međutim, putnici bi trebalo da istraže više od onoga što pokazuje brošura agencije i da prošire svoje vidike, jer samo tako će zaista moći da upoznaju neko mesto, sve njegove kutke i uličice, koje mu daju identitet.

Jezero Nes (Škotska)
1_skotska.jpg
FOTO: People make Glasgow

Na samom početku možemo da kažemo da je loša ideja da otputujete u Škotsku samo kako biste videli čudovište iz jezera Loh Nes. Škotska ima prelepa mesta, kao što je muzej Kelvingrouv u kome se čuvaju najznačajnije kolekcije umetničkih dela u Evropi.

Kankun (Meksiko)
2_meksiko.png
FOTO: Tulum

Odlazak u Kankun nije više tako dobra ideja kao što je bila pre nekoliko godina, osim ako ne želite da izgledate kao da ste deo ekipe Džersi Šor. Veliki priliv turista doveo je do toga da njegove najveće atrakcije budu plaže i barovi, koji su uvek prepuni. Ako ste na odmoru u Kintani Ro, možda biste želeli da posetite Tulum, arheološko nalazište smešteno na obali mora.

Holivud (Sjedinjene Američke Države)
7f242a5e_36f0_4ca5_9f70_201dc3d3dcfc.jpg
FOTO: Way marking

Ako planirate da putujete u Los Anđeles samo da biste videli mnoštvo zlatnih zvezda poređanih duž ulice, možda je bolje da razmislite o svom planu putovanja i odlučite da posetite Prirodnjački muzej u kome se nalazi impresivna kolekcija fosila i starih skeleta.

Krivi toranj u Pizi (Italija)
4_italy.jpg
FOTO: Flight line

Da li ste sigurni da vam je potrebna slika na kojoj simulirate pridržavanje tornja? Rekli bismo da ne. Iako je ova znamenitost neophodna stanica u poseti Italiji, možete da se usredsredite i na druge destinacije, kao što je Napulj, grad na obali mora poznat kao dom najbolje pice na svetu.

Dablin (Irska)
5_irska_killarney.jpg
FOTO: Aghadoe Heights

Možda ste čuli za Ginisov muzej i za odličan kvalitet irskog piva. Ipak, pre nego što potrošite čitavo bogatstvo kako biste se napili u stranoj zemlji, treba da znate da je Irska mnogo više od dobrog alkoholnog pića. U ovom gradu se nalaze prelepa mesta, kao što su impozantni zamak Blarni i nacionalni park Kilarni.

Las Vegas (Sjedinjene Američke Države)
6_nevada.jpg
FOTO: Wikimedia

Verovatnoća da ćete napustiti Las Vegas kao milioner je jedan na prema milion, zato je bolje da posetite neku drugu destinaciju u Nevadi. Na primer, Red rok kanjon je mesto na kome možete da isprobate brojne aktivnosti na otvorenom, a najbolje od svega je što vam ne treba mnogo novca kako biste se dobro proveli.

London (Engleska)
486143_london_temza_reka_london_thames_river_the.jpg
FOTO: Get Bg

London nisu samo Big Ben i Bakingemska palata. U ovom gradu postoje mnoga druga mesta koja možete da posetite. Jedno od njih je muzej Madam Tiso koji poseduje najpoznatiju kolekciju voštanih figura na svetu. Takođe, možete da odete na krstarenje rekom Temzom i uživate u tom delu grada.

Koliko ćete uživati na nekom putovanju zavisi samo od vas i vaše želje za avanturom. Zapamtite, ne možete u potpunosti da upoznate neko mesto ili da otkrijete sve lepote sveta ukoliko se ne usudite da istražite više od onoga što su vam drugi ponudili.


IZVOR: Cultura colectiva