Prigrlite natprirodno

FOTO: Vyped

Supernatural je prvu epizodu emitovao septembra 2005. godine sa Džensenom Eklsom (Jensen Ackles) i Džaredom Padalekijem (Jared Padalecki) u naslovnim ulogama. Glavna nit serije je priča o dva brata Semu (Jared Padalecki) i Dinu Vinčesteru (Jensen Ackles), čiji je “porodični biznis”, lov na natprirodna bića.

Potraga za ocem, otcep Sema iz običnog sveta, odnosno, povratak u porodični biznis pokreće celu priču. Imate jedinstven uvid u svet lovaca na vampire, menjače oblika, vukodlake, demone itd. Neki likovi ostaju duže, neki kraće, ali se uvek podjednako teško rastajemo od svih bez obzira na dužinu uloge u seriji. Njena jedina konstanta i ujedno i zaštitni znak je Chevy Impala ’67, koja prati Sema i Dina sve ove godine, a to je omiljena stvar koju poseduju. Takođe, za sve ljubitelje naslovne numere "Supernaturala" “Carry on my Wayward Son”, kao i svih ostalih koje su našle svoje mesto u seriji, možete pronaći na OVDE.

EU%20OM.gif

Od prve sezone, pa sve do sada, serija se nekoliko puta transformisala, za šta tvorac serije Erik Kripke (Eric Kripke) tvrdi da je zapravo ono što dovodi do raznovrsnosti obožavalaca serije. Retko koja serija traje toliko dugo, a da ne ošteti kvalitet. Priznajem da i ova serija ima svojih ne tako sjajnih momenata, ali nikada toliko da bih odustala od nje. U razgovoru o desetoj sezoni, Džared i Džensen su se osvrnuli na to da nikada ne bi dozvolili da njihovi likovi postanu bezvezni, jer duguju obožavaocima serije, pa i samim likovima, da održe određeni nivo. Serija obiluje likovima koje zavolite na prvi pogled, poput Bobija, koji je njihov glavni izvor informacija o stvarima koje ne znaju o određenim čudovištima.

Nakon nekoliko sezona pored dva glavna lika, dodaje se treći član njihove konjice, anđeo Kastijel (Misha Kollins), koji je za kratko vreme postao miljenik publike. Ono što pravi mali razdor u fandomu ove serije je šuškanje o prevelikoj hemiji između Kastijela i Dina Vinčestera. Dok jedna strana potpuno odobrava taj neki vid veze između dvojice likova, drugi deo fandoma apsolutno ne dozvoljava pomisao da bi se to ikada dogodilo. Mišljenje glumaca o tome se takođe razlikuje, dok Miša zauzima stav da je sve u redu, Džensen ne vidi Dina u toj priči, ne odobarava i ne voli da razgovara o tome.

Ove godine kao regularni član postave dodat je i kralj pakla Krauli(Mark Sheppard), što nije veliko iznenađenje ako uzmemo u obzir da nas je na kraju devete sezone uveo u novu eru serije, odnosno, eru demona Dina. Krauli je za kratko vreme, pored Kastijela postao apsolutni hit serije, najviše zbog šarma i humora koji unosi u lik. Kako sezone odmiču, tako i Krauli prolazi kroz određene promene, od demona bez osećanja, do zavisnika emocija i ljudske krvi, pa sve do povratka u prvobitno stanje.

Jubilarna sezona će biti posebno zanimljiva zbog preokreta Dinovog lika, verni obožavaoci serije znaju da je najviše transformacija do sada imao Sem, od nemanja duše, pa sve do zaposedanja od strane anđela. Din je, s druge strane, uvek nekako bio tu da očisti Semov nered. Često se priča o tome koliko je ko puta umro u seriji, zvanična brojka je 117 puta, ukoliko računamo obojicu braće. Džared smatra da bi do 12. ili 13. sezone možda mogao da prestigne Džensena u broju umiranja, ali takođe priznaje da bi voleo da sledeći put kada Sem umre to ujedno bude i poslednjih put.

output_6cz6ud.gif

Mene je lično serija privukla upravo svojom mešavinom horora, humora i osećanja. Znam da je glavna stvar ubiti neljudsko stvorenje, zaštititi nevine, ali ova serija je mnogo više od toga. Priča o porodičnim vezama, o ljubavi, tajnama, lažima, gubitku i prijateljima. To je ono što Supernatural porodicu čini jedinstvenom. Mislim da svaki ljubitelj serije zna da će ih krug od soli zaštiti, za šta se koristi srebrni metak i da obavezno poprskate svaku sumnjivu osobu svetom vodicom. Ukoliko još uvek niste pogledali nijednu epizodu, učinite to odmah, ali znajte da posle nema nazad.


Kristina ne može bez kafe, filmova i knjiga. Zašto se zadovoljiti samo jednim svetom, kad čitanjem i gledanjem možemo živeti u kojem god poželimo.