Transformersi zaista postoje!

Foto: Pixabay

Prevela: Nevena Živković

Ne, nije reč o šali! Ovaj sportski automobil je pravi Transformers

Da li biste poverovali u ovo? Tim turskih inženjera je najzad uspeo da pretvori naučnu fantastiku u stvarnost, proizvodnjom onoga što bi se verovatno moglo smatrati prvim pravim „Transformersom“ koji se pretvara iz automobila u ogromnog robota. Automobil, koji se na komandu transformiše u skoro 5 metara visokog robota, je kao lik izašao iz čuvene linije igračaka „Hasbro“ (Hasbro) i kasnije uspešne filmske franšize u kojoj glumi Šaja Labaf.

I pre su postojale lude opcije u automobilima, ali pokušajte da se setite primera gde se neka startap (eng. startup) kompanija bavi nečim sličnim. U kako dobrim vremenima živimo!

To je BMW Transformers

U seriji videa i snimaka, turska kompanija „Letrons” (Letrons) otkrila je svoj automobil/robot, koji je napravljen od kupea serije 3 BMW –a. Automobil, koji postaje robot, kontroliše se uz pomoć daljinskog i celu njegovu transformaciju u robota, možete da vidite u videu dostupnom na internetu.

Bio je potreban tim od 12 inženjera i 4 pomoćna tehničara da bi se završila konstrukcija prvog od ovih automobila, nazvanih „Antimon” (Antimon), a uskoro pristiže i nekoliko drugih različitih „likova”.

vehicle_193213_640.jpg
Foto: Pixabay

Kada se ceo transformiše u robota, „Antimon” može da pomera glavu u stranu, da pokreće prste i pomera svoje ruke i zgobove. Može i da govori, a čak i da ispušta gasove! Uostalom, tako izgleda kada izbacuje dim iz prostora koji se nalazi negde između njegovih robotskih nogu.

Ovaj novi automobil može i da se vozi. Mada, ne nadajte se previše da ćete se uskoro naći za volanom. Dodatna mehanička oprema, koja automobilu pruža mogućnost transformacije, zauzima mnogo mesta, pa ne ostavlja dovoljno prostora za čoveka, tako da ćete, za sada, morati da se zadovoljite vožnjom putem daljinskog upravljača.

-preduzetnistvo.gif

„Letrons” kaže da je njegov transformišući automobil spreman za tržište.

Ipak, još uvek ne postoji jasna informacija o tome koliko će automobil transformers koštati, niti kada će biti dostupan za kupovinu. Logično je očekivati, međutim, da će ovo vozilo privući samo grupu izabranih kupaca.

Veliku pažnju koju je „Letrons” privukao svojim novim neobičnim transformišućim vozilom je drugi jasan pokazatelj za mala preduzeća, da ako napravite izuzetan proizvod ili uslugu, istaći ćete se među ostalima.


Izvor: SmallBizTrends


Nevena je obožavalac stranih jezika i veliki navijač omiljenih klubova.