Zanimljivosti o životu Meril Strip

FOTO: Variety

Poznata 67-godišnja američka glumica ima već 20 nominacija za godišnju nagradu Američke filmske akademije, 16 za glavnu žensku ulogu i 4 za sporednu žensku ulogu, od kojih je osvojila tri. Takođe drži rekord u nominacijama za Zlatni globus (30) od kojih je osvojila osam, više od bilo kog glumca ili glumice.

Izvan filmskog platna, u skorije vreme je u centu pažnje zbog teških reči upućenih predsedniku Sjedinjenih Američkih Država, Donaldu Trampu, na svečanosti dodele Zlatnog globusa 8. januara ove godine kada je dobila nagradu Sesil B. Demil za životno delo. Iako je veoma popularna i često se pojavljuje u javnosti, možda niste znali neke činjenice o njoj koje ćemo vam otkriti u nastavku teksta.

rs_634x1024_170108193916_634_2meryl_streep_golde.jpg

FOTO: E News

1. Nesrećno završena ljubavna priča, praćena drugom, uspešnom

Meril Strip ima jedan od najstabilnijih brakova Holivuda. Od 1978. godine u braku je sa vajarom Donom Gumerom i imaju četvoro dece. Međutim, Meril Strip je u ovaj brak ušla obeležena tragičnim ljubavnim iskustvom.

Glumica je upoznala Džona Kazala, poznatog po ulozi Freda Korleonea u trilogiji „Kum“, dok su zajedno tumačili glavne uloge u predstavi „Mera za meru“, u proleće 1976. godine. Međutim, ljubavna romansa nije dugo potrajala. Nekoliko meseci nakon što se preselila u Kazalov stan na Menhetnu, glumcu je otkriven rak pluća u poodmakloj fazi.

thequint_2016_04_20040ef6_f928_4c41_998a_b6548b4.jpg

FOTO: The Quint

Prema rečima Majkla Šulmana, autora biografije „Ponovo ona“ (Her Again: Becoming Meryl Streep), ovo se desilo u mrtvačkoj postelji Kazala:

„Oko tri sata ujutru 12. marta 1978. godine, Džon je zatvorio oči. ‘Napustio nas je’, rekao je lekar. Ali Meril nije bila spremna da čuje tako nešto, a još manje da u to poveruje. Ono što se desilo kasnije, prema pričama, bio je odraz uporne nade koja je Meril držala u životu prethodnih deset meseci. Udarila je njegove grudi, plačući, i Džon je na kratko otvorio oči. ‘U redu je, Meril’, promrmljao je, ʻSve je u redu...ʼ, i umro je.”

Nekoliko nedelja posle Kazalove smrti, njen brat joj je pomogao da pokupi svoje stvari iz stana. Odveo ju je kod svog prijatelja koga je videla jednom ili dvaput, vajara Dona Gumera koji je živeo nekoliko kvartova dalje. Tako je, ubrzo nakon što je izgubila ljubav svog života, pronašla drugu koja će biti njena konačna.

gettyimages_1573491001.jpg

FOTO: Heavy

2. Slavna i introvertna

S obzirom na njenu dugogodišnju filmsku, pozorišnu i televizijsku karijeru, Meril Strip nije osoba koja traži medijsku pažnju i više pratilaca na društvenim mrežama. Zapravo, iako nije pogrešila izabravši da bude javna ličnost, Strip je poznata po svojoj introvertnosti. Oni koji je poznaju tvrde da se temeljno priprema za svaku od uloga koju tumači kako bi prevazišla stidljivost pred kamerama.

3. Loši odnosi sa Dastinom Hofmanom

Jedan od filmova koji je najavio njenu uspešnu filmsku karijeru bio je „Kramer protiv Kramera“ iz 1979. godine. Za ovaj film je dobila drugu nominaciju za Oskara i osvojila prvu statuu za najbolju sporednu žensku ulogu. Ali ono što nije tako poznato jesu loši profesionalni odnosi na snimanju sa kolegom Dastinom Hofmanom. U filmu Hofman i Stripova glume Teda i Džoanu, par koji se razvodi i svađa zbog starateljstva nad svojim sedmogodišnjim sinom.

kramer_vs_kramer.jpg

FOTO: Pinterest

Na drugom danu snimanja, desilo se nešto neočekivano pre početka prve scene u kojoj Ted prati histeričnu Džoanu kroz hodnik. Dok su čekali da počne snimanje, Hofman je udario Stripovu i ostavio joj crveni trag od udarca na licu. Režiser Robert Benton mislio je da je to kraj, da će glumica napustiti posao i da će prijaviti Hofmana Glumačkom sindikatu. Međutim, Stripova je nastavila sa snimanjem i film se pretvorio u veoma uspešno ostvarenje, iako je odnos glumaca bio veoma komplikovan.

4. Kraljica akcenata
Stripova ima neobičnu sposobnost da koristi različite akcente. Savršeno je imitirala australijski, britanski, danski, italijanski i njuroški akcenat engleskog jezika. Kako bi dobila glavnu ulogu u „Sofijinom izboru“, za koji je dobila prvog Oskar za glavnu žensku ulogu, pala je na zemlju i molila jer je Vilijam Stiron, autor romana, želeo da taj lik igra Ursula Andres. Tako ubedljivo je glumila Sofi da su, prilikom snimanja na otvorenom, prolaznici mislili da je zaista Poljakinja.

sophies_choice.jpg

FOTO: Decider

Godinama unazad, kada je glumica bila na probi za drugi deo „King Konga“, producent Dino Delaurentis rekao je svom sinu, na italijanskom, da je glumica „previše ružna za ulogu“. Stripova ga je iznenadila odgovorivši mu na tečnom italijanskom.

5. Meril Strip i Glen Klouz

Ljudi često mešaju Meril Strip sa glumicom Glen Klouz, njenom velikom prijateljicom. Obe su postale poznate otprilike u isto vreme i bile stalno prisutne među nominovanima za Oskara tokom osamdesetih godina.

streep_close1.jpg

FOTO: Awards Corner

Kada je bila trudna sa četvrtom ćerkom 1991. godine, Meril je bila u kupovini u jednu prodavnci u Los Anđelesu gde su joj zaposleni dali mnoštvo poklona. Dok je izlazila, jedan od njih joj je šapnuo: „Oduševila si me u ʻFatalnoj privlačnostiʼ“, filmu koji je u to vreme bio veoma popularan… i u kome je glavna glumica Glen Klouz.


IZVOR: BBC Mundo