Počele su radionice za uspešne frilensere

Foto: Privatna arhiva - Milan Tuševljak, jedan od mentora sa sajta Honorarci

Kao nastavak Freelance fest-a, usledila je organizovana mentorska obuka za frilensere. Radionicu „Izdvoji se – marketinški alati za frilensere”, održali su u nedelju, 12. marta, mentori sa sajta Honorarci i Miloš Belčević, ispred Opinodo. Prva radionica je bila posvećena tome kako osmisliti svoj onlajn profil, promovisati svoje usluge i izdvojiti se od drugih frilensera.

Na prvoj radionici, održanoj u Kancelariji za mlade Gradske uprave Beograd, učesnici su kreirali i ažurirali svoje profile na sajtu Honorarci.rs i dobili korisne povratne informacije o tome kako ih unaprediti, kao i marketinške savete i odgovore na sva pitanja koja su ih zanimala.

Na narednim radionicama je predviđeno, da uz visoku interaktivnost, polaznici od predavača dobiju savete i praktičnu pomoć u vezi sa onim oblastima u frilensingu koje su im najproblematičnije ili najzanimljivije.

Suzana_Marjanovic_radionice_03_2017.jpg
Foto: Privatna arhiva - Suzana Marjanović, asistentkinja realizacije projekta

Radionice su deo projekta Freelance Fest, koji sprovodi NVO iSerbia, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta. Ovaj sve prihvaćeniji način zapošljavanja, kako za one koji traže posao, tako i za one koji su u potrazi za određenim stručnim kadrom, dobio je svoje festivalsko određenje u Srbiji - Freelance fest, u trajanju od 30. januara do 1. februara 2017. godine.

Freelance je sve savremeniji i sve prihvaćeniji način zarađivanja putem rada od kuće. O najboljim sajtovima, na kojima možete formirati svoje profile i postati deo „frilens poslovanja”, disciplini i drugim navikama uspešnog frlensera, kao i iskustvima već ostvarenih i uspešnih frilensera, bilo je reči na pomenutom festu. Za više informacija o frilensingu, konsultujte naš besplatni Vodič za frielnsere!.