Radionice za frilensere uveliko u toku!

Foto: iSerbia - Miljana Kerču

Mentorske radionice su deo projekta, Freelance Fest, koji je nedavno realizovalo udruženje iSerbia, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta. Najzainteresovaniji učesnici trodnevnog Festa su dobili priliku da svoje veštine nastave da usavršavaju na mentorskim radionicama za frilensere. Više o frilenserima pročitajte u Vodiču za frielnsere.

Radionica je bila posvećena tome kako da blog ili razne društvene mreže budu mamac za njihovu promociju i izdvajanje iz mase. Diskutovalo se kako da svoje proizvode, usluge ili radne veštine predstave na tršištu, putem koji im je svima dostupan i besplatan. Oko 30 polaznika je imalo priliku da nauči kako da surfovanje po internetu pametno iskoristi i u poslovne svrhe, kao i kako da na Fejsbuk profilu sadržaj najbolje prezentuju.

17353461_1604995252942882_9055997731419267300_n.jpg

Foto: iSerbia - Miljana Kerču

Mentorka Miljana Kerču je izjavila za portal iSerbia: „Veoma zanimljiv krug polaznika različitih interesovanja, koji su mnogo doprineli dinamici i živosti radionice svojim pitanjima/sugestijama. Bilo mi je drago što su posetili radionicu u tolikom broju i što ćemo ostati u kontaktu”.

Frilenserima je prezentovana ideja kako mogu da budu jedinstveni kreatori, koji imaju svoj blog i koga drugi mogu da prate. Na licu mesta radili su vežbe i praktične zadatke: pisali su promotivne blog - članke sa zadatom ili izabranom temom za njihovu internet promociju. Dobili su povratne informacije o tome, dodatne marketinške savete, kao i materijal sa radionice.

Na narednim radionicama je predviđeno, da uz visoku interaktivnost polaznika, mentori daju praktične savete u oblastima frilensinga, koje su polaznicima najzanimljivije.