Nekoliko reči o plastičoj hirurgiji
Best Plastic Surgeon Los Angeles

OK, možda je počelo kao moda, ali to svakako više nije tako. Jer, pod nož estetskih hirurga danas dolaze žene sa objektivnim razlozima i sa jasnom željom da nedostatak ublaže ili u potpunosti otklone.

Banjaluka ne zaostaje, jer problemi već godinama u ordinacije dovode žene koje žele povećanje silikonskim implantatima, sa aquafillingom ili sa vlastitom mašću. Mnoge se pitaju da li su implantati prepreka dojenju, a odgovor je ne, jer je imaplantat nije prepreka za uspostavljanje laktacije.

Žene sa većim grudima imaju posebnu muku, a smanjenje i podizanje tkiva pravo su rješenje. Ako se plašite reakcije ljekara, znajte da su to opravdani zahvati jer često težina grudi krivi kičmu, a nisu strani ni ojedi kože oko dojki. Ovakve operacije su zahtjevnije i traže dosta iskustva kako bi se došlo do najboljeg rezultata.

Iako su želje u većini slučajeva potpuno realne, uvijek postoji ono – ali.

Plastic_Surgery_Chicago.jpg
Foto:lipodoc.com

“Naravno ponekad su zahtjevi veći, ako se radi o veličini, od realnih mogućnosti za to i od onoga što nazivamo lijepim izgledom. U takvim slučajevim se razgovara sa pacijentom i ukazuje se na ono što je prihvatljiva veličina. Ako se u tom razgovoru ne uspije i pacijent i dalje istrajava na nerealnim željama savjetujemo još jedan pregled kod drugog estetskog hirurga i traži se još jedno mišljenje”, pojašnjava Lolama Darko Jović, poznati banjalučki estetski hirurg iz klinike “S-tetik”.

Tu dolazimo do onog psihološkog momenta, jer procjena kod ovakvih zahvata je potrebna. Zapravo, to je i standard u nekim zemljama, a prije bilo koje operacije iz oblasti estetske hirurgije.

“Tako se napravi psihološka procjena pacijenta i svakako doprinese pravilnoj odluci – da li se radi o realnim, opravdanim zahtjevima ili se radi o nekim problemima koji imaju psihološku pozadinu”, ističe Jović.

Stigle ste do operacione sale? Za sat vremena sve će biti gotovo, a vi ćete imati lijepe grudi.

“Prva kontrola je odmah nakon tri dana, druga nakon sedam dana i otprilke se ta neposredna postoperativna procedura završava u periodu od sedam do deset dana nakon operacije. Pacijentkinji je potreban steznjak, specijalni grudnjak, kojeg će nositi šest sedmica. Ne savjetujemo težak fizički rad, tretniranje, saunau, odlazak na more ili boravak na suncu u periodu dva mejseca nakon operacije”, naglašava doktor Jović.

Rezultati koje dobiju ponekad se i ne dopadaju pacijentkinjama.

“To su obično žene nezadovoljne ukoliko se se dojke ne povećaju onoliko koliko su željele. Najvažnije je zapravo prije same operacije obaviti detaljan razgovor, saslušati pacijentkinju i nakon toga obaviti pregled i mjerenja. Tako dolazimo so pravih zaključaka, jer samo tada možemo pacijentu predočiti realne mogućnosti i objektivne0 rezultate koji se mogu dobiti nakon operacije. Ako se držimo pravila, onda su greške vrlo rijetke”, dodaje doktor Jović.

PrintScreen (YouTube)
PrintScreen (YouTube)

Godine iskustva u estetskoj hirurgiji razvile su i pozitivan stav o ovom načinu uklanjanja nedostataka, jer, kako kaže ovaj vrsni ljekar, tako se sa velikom sigurnošću grudi mogu uvećati pošto postoji doživotna garancija na silikone.


“Kod žena koje imaju slabo razvijene grudi te operacije u velikoj mjeri doprinose da se one bolje osjećaju, da su zadovolje izgledom. To im svakako utiče na bolji kvalitet života”, zaključuje ljekar.


Predrasudama, dakle, ni ovdje nema mjesta. Ako će vam biti bolje u sopstvenom tijelu – YOU GO, GIRL! Ali, budite realne i ne pretjerujte.


Izvor: Lola Magazin