Neobični seksualni rituali širom sveta

Foto: scoopwhoop.com

Priredila: Marija Jakić

Stupanje u seksualne odnose sa šest godina i ispijanje sjemena

Postoji pleme u Novoj Gvineji kojem tradicija nalaže da razdvaja djevojčice i dječake u uzrastu od sedam do deset godina. Tokom ovog perioda, njima se buše pirsinzi, pušta im se krv iz nosa i primoravaju se da piju sjemen kako bi iskazali pripadnost plemenu. Toliko o tome. Osim toga, u tom plemenu se djevojčice potiču na seksualne odnose sa šest godina. Dječaci se pak čekaju do desete godine, ali opet, nije li to ilegalno?

Jabuke ispod pazuha

Ok, ovo zvuči čudno i bez daljeg čitanja, ali pazite sad. U ruralnom području Austrije, mlade žene izvode ritualni ples sa jabukama stavljenim ispod pazuha. Nakon plesa, svaka od njih daje parče jabuke nekom muškarcu po njenom izboru i on to pojede.

Kolibe za seks tinejdžerica

U Kambodži roditelji i odrasli grade kolibe za svoje ćerke tinejdžerice. Različiti dječaci dolaze tu kako bi proveli noć s njima, a seksualni odnosi se nastavljaju sve do trenutka dok se ne pronađe pravi za njih. Iako postoji i alternativna verzija u kojoj oni ne moraju imati seksualne odnose, već samo razgovarati, apsurd je u tome što roditelji ne samo da odobravaju, već i kreiraju ovakve sadržaje.

Hannah_Rey_Marriage_Hut_1.jpg
Foto: easybranches.com

Grci i mladi ljubavnici

Za antičke grke, seksualnost nije ovisila o rodu i polu, već o tome ko penetrira ili u koga se penetrira. Aktivna uloga se povezuje sa višim socijalnim statusom, dok pasivna podrazumijeva nekog mladog, odnosno ljubavnika. Ovaj slučaj međutim nije toliko tabuiziran u skorije vrijeme, koliko je bio u samom nastanku.

Bratska podjela žene

U pojedinim Nepalskim plemenima, sasvim je normalno da se bratski dijeli sve pa i žena. Na taj način se suzbija previše djece i nepotrebno širenje njihovih limitiranih farmi koje dijele.

Festival krađe žena

U Zapadnoj Africi, djeca se vjenčavaju dok su mala. Međutim, svake godine se održi festival na kojem se nastoji zavesti što veći broj tuđih žena. Što ih više osvoje, to su priznatiji u društvu i poštovaniji. Negdje ste na lošem glasu ako ste ženskaroši, ovdje ste dobrodošli.

Javno masturbiranje u Egiptu

Tema masturbacije je ljudima tabu u privatnosti njihovih kuća, ali negdje je to totalni must have i to u društvu. Antički egipćani su opsjednuti masturbacijom. Vjeruju da je tok Nila prouzrokovan božjom ejakulacijom. Stoga svi žele doprinijeti što boljem toku, na način da se u festivalskoj noći okupe i masturbiraju na javnom. Šta reći?

Seks izvan braka za vrijeme slavlja

Za vrijeme slavlja u Indoneziji, prisutni trebaju provesti noć sa nekim drugim osim sa svojim mužem ili ženom. Legenda kaže da će imati sreće samo ako budu ponavljali svoje seksualne odnose sa drugim osobama na slavlju koje se održava sedam puta godišnje. Šta biste vi rekle svom mužu za takvo nešto?

-poslovna_komunikacija.gif

Sex bez obaveza među tinejdžerima

Pleme Muria ima veoma liberalnu kulturu. Postoje čak srednjoškolski domovi koji omogućavaju djeci da iskuse seks prije braka, nekad sa jednim, a nekad sa više partnera. Potiče ih se da se ne vežu emocionalno za partnere, kako bi iskusili što više.

Seks u donjem rublju

Inis Beg, otok na obali Irske, omogućava ljudima seks u donjem rublju. Čak se i za vrijeme same penetracije ostaje u vešu. Objašnjavaju da im to služi kao prevencija u prenosu bolesti i stvarnog kontakta.

Izvor: Lola Magazin