Ovo su žene koje će obeležiti Exit 2016!

FOTO: celebmafia.com

Za otvaranje samog festivala i ujedno možda jedna od glavnih ženskih zvezda ovogodišnjeg Exita biće zadužena Ellie Goulding, engleska kantautorka, multiinstrumentalistkinja i glumica, koja važi za jednu od najtraženijih pevačica današnjice. Njen prvi album koji se pojavio 2010. god. odmah je osvojio publiku i brojne nagrade, a sledeća dva albuma donela su joj titulu sa još ukupno 17 nagrada. Mnogi njeni hitovi slušaće se 7. jula, od kojih je damama sigurno najpoznatiji „Love Me Like You Do", iz filma „50 nijansi sive".

maxresdefault.jpg
FOTO: i.ytimg.com

Pored Ellie, u četvrtak 7. Jula, nastupiće i Ms Dynamite, engleska hip-hop umetnica, reper i tekstopisac, koja svojim vokalima nikoga ne stavlja ravnodušnim. Pomalo kotraverzna u svojim pesmama, ali veoma talentovana, proglašena je i za jednu od najlepših ženskih RNB & hip-hop vokala.

josipa.jpg
FOTO: rockomotiva.com

Za ljubitelje domaća muzike, dve dive koje će zapleniti binu Exita biće Josipa Lisac i Lollobriggida. Na Fusion bini, 10. jula nastupiće Josipa Lisac, kojoj će ujedno ovo biti prvi nastup na ovom festivalu. „ Na točno smo mjesec dana od Josipinog prvog koncerta na Exitu! Fusion binu na Petrovaradinskoj tvrđavi Josipa Lisac & Band zaposjedaju 10. srpnja / jula i sa svojom se glazbenom magijom uključuju Exitu"- nedavno je sa radošću objavio fan page ove umetnice.

Lollobrigida_performs_at_Weekend_Media_Festival_2009.jpg
FOTO: upload.wikimedia.org

Pored Josipe, sa hrvatske muzičke scene na Exitu će nastupiti i Lollobriggida, koja je već i ranije nastupala na Exitu, a nedavno je ova grupa izjavila da mnogo voli ovaj festival i da ga smatrajaju na neki način svojim „prirodnim skloništem".

dasha-rush.jpg
FOTO: media.watchthedj.com

Sa nešto savremenije muzičke scene, kao što su elektro i tehno, biće zadužena ruska producentkinja Dasha Rush, poznata po svojoj intrigantnosti i eksperimentisanju kada je muzika u pitanju. Kao Dj uz mešavinu različitog zvuka, Dasha pomera granice, vođena svojom maštom. Pored Dash-e, pionirka tehna iz Slovenije - Insolate, DJ čija je karijeru započela radijskom emisijom, takođe, će obradovati ljubitelje ovakvog zvuka.

EU%20OM.gif

Zajedno sa ove dve dive, scenom će zavladati i Sarah Farina, sa svojim „ rainbow" neobuzdanim stilom- žanrom, uz mešavinu basa i futurističkih tonova kao i Nina Kraviz, šarmantna producentkinja i Dj koja polako osvaja vrata svetske scene, kao i Tijana T.

sarah-farina.jpeg
FOTO: zero.eu

@-Exile-Belgrade-live-with-Abe-Duque.jpg
FOTO: wannabemagazine.com

Eksploziji moćnih ženskih vokala pridružiće se i Sanja Vučić, vokal benda, Zaa i naša predstavnica na Evroviziji ove godine.

Sanja-Vucic.jpg
FOTO: gradskimagazin.rs

EU%20GIF.gif

Ovogodišnji Exit festival održaće se od 7-10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Tradicija održavanja ovog festivala traje od 2000. godine, kada je održan prvi Exit festival. Nagrađivan je brojnim nagradama kao što su nagrada za najbolji evropski festival na Britanskim evropskim nagradama 2007. godine, a takođe je svrstan i u jedan od deset najboljih festivala generalno. Neponovljiv spoj sjajne atmosfere, muzičkog programa i fenomenalnih lokacija – da to je definitivno ono što možemo da očekujemo i ove godine!


Amela je veliki obožavatelj životinja i svih vidova umetnosti, iskreni i emotivni entuzijasta koji veruje da se snovi ostvaruju upornošću i konstantnim trudom