Ženski izlasci pre i posle rođenja dece

Foto: scarymommy.com

Priredila: Marija Jakić

Vrijeme izlaska

Prije djece: Happy hour, dame. Gasite kompjutere u pet i nalazite se odmah, jer ste nakon cijelog dana na poslu spremne za ženske razgovore i piće.

Nakon djece: Pregovaranje s mužem da odete, nakon što okupate i nahranite djecu. Pomijeranje večere i vremena za odlazak na spavanje, kako biste se iskrali u toku noći. Konačno, nakon cjelodnevnog stresa i pripreme terena još uvijek postoji mogućnost da vas neko od djece nazove u toku noći i poželi: “Laku noć”. Noć postaje sve sem laka.

Destinacija

Prije djece: Birajte gdje želite. Hoćete u onaj novootvoreni pab ili vinski bar? Možda najbolje da odete do kafane na kraju ulice, neka žurka počne na domaćem terenu, kao da je važno gdje će i kad završiti.

concert_1209323_960_720.jpg
pixabay

Nakon djece: Ako morate dugo čekati za sto ili čekati piće onda to definitivno nije mjesto gdje ćete biti. U obzir dolaze mirna mjesta, po mogućnosti restorani sa dobrom hranom i pićem, bez odjeljka za djecu. Ipak je ovo vaše veče pa jedino što želite jeste odmoriti.

Komunikacija i teme

Prije djece: Kako se nosite sa raskidom? Čekate li prosidbu ili tražite novi posao? Svi mogući ljubavni problemi, na koje se nadovezujete sa afirmativnim porukama i savjetima. Obavezno se spominju naporni muškarci, pod kojima podrazumijevate partnere i šefove.

Nakon djece: Vaše dijete je ugrizlo nekog u školi, držalo vas budnom cijelu noć ili uradilo odlično zadatak u školi. Drugarica se žali kako je kod nje situacija čak gora. Slijedi lavina savjeta, afirmacija u vidu “ti si divna mama” i slažete se u jednom: djeca jesu radost, ali znaju biti naporna.

Piće

Prije djece: Boca votke ili vina, po mogućnosti jeftinijeg, naročito tokom ljeta. Počinje se četvrtkom u susret vikendu i mamurluci se podnose početkom nove radne sedmice.

Nakon djece: Priča počinje: “Gdje je taj konobar? Treba mi odmah piće!”, a onda nastavljate lagano ispijajući par pića. Nema šanse da se napijete, jer postoji mogućnost da vas dijete dočeka budno. Dvije ili tri čaše vina su maksimum.

dinner_601576_960_720.jpg
pixabay

Odlazak kući

Prije djece: Nakon ponoći pravo je vrijeme za promjenu kluba, neka od vas je pokupila zgodnog muškarca. Radno vrijeme restorana je završeno, a noć je mlada. Moguće je da je nestalo vašeg omiljenog pića. Poruka je jasna: Promjena lokacije.

Nakon djece: Negdje iza deset neka od vas počinje paničariti, jer je propustila vrijeme odlaska djece na spavanje. Drugu zove muž, jer ne zna šta da radi sa uplakanim djetetom. Vi se prisjećate ranog sastanka, koji vas čeka ujutro. Svi ispijate zadnju čašu vina i žurite kući. Uz obećanje da ćete se sigurno sresti ponovo.

EU%20OM.gif

Pozdravne riječi

Prije djece: Ovo definitivno moramo ponoviti iduće sedmice.

Nakon djece: Voljela bih da ovo možemo ponoviti iduće sedmice. Možda sljedeći mjesec?

Jesu li se i vaši izlasci promijenili dolaskom djece?

Izvor: Lola Magazin

Pročitajte i:
Knjižare su hram kulture
Olivera Hrebeljanović - put od ruža i trnja
Ko vlada svetom? Bijonse, feminizam i politika