Marinko Madžgalj - Krade nam se u večeri

FOTO: Volim.tv

Marinka Madžgalja, čoveka sa širokim spektom talenata, pamtićemo ponajviše po ulozi u komediji „Crni Gruja“ u kojoj je tumačio lik Čede Velje, kao i po liku romantičnog Safeta u seriji „Ranjeni orao“. Lik Čede Velje bio je, upravo, onaj koji je mladog glumca proslavio i učinio ga prepoznatljivim javnosti, a onda i nekog od koga smo svi pomalo učili kako da kroz osmeh razvijamo svoje talente koji su sigurno tu u nama.

madzgalj.jpg
FOTO: Časopis Grad

Televizijske uloge su se nizale, a mi smo imali priliku da ga vidimo i u serijama „Greh njene majke“, „Drug Crni u NOB – u“, „Moj rođak sa sela“ i „Pevaj, brate!“. Najmlađi su ga gledali u ulozi Morskog Vuka u novoj verziji emisije „ Na slovo, na slovo“ iz 2010. godine.

A još je, na sve to, bio i voditelj i pevač!

Davne 2004. godine je vodio emisiju Balkan net, tri godine kasnije Ćao, Darvine sa prijateljem i kolegom Ognjenom Amidžićem, a vodio je i kulinarsku emisiju 12 veličanstvenih.

Svoje glasovne mogućnosti pokazao je u grupi Flamingosi čiji je bio suosnivač sa Ognjenom Amidžićem. Grupa je nastala 2005. godine kao „izduvni ventil“ osnivača, sa željom da bude „bend koji će slušati dvadesetak ljudi“. Ipak, nakon Beovizije 2006. godine i pesme „Ludi letnji ples“, ali i kontroverze koja je ispratiala izbor za predstavnika na Evroviziji, postaju veoma poznati.

marinko_madzgalj_fonet_1459093329_873455.jpg
FOTO: Kurir

Mene je oduševio pre dve ili tri godine kada sam ga prvi put gledala na daskama koje život znače, u predstavi „Šine“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Čini mi se, pozorište je bio teren gde je bio „svoj na svome“. Igrao je predstave u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Zvezdara teatru, Madlenianumu, Bitef teatru, UK Vuk Karadžić, Pozorištu Slavija, Dadovu i Ateljeu 212, čiji je član bio od 2012. godine.

Govorio je da su u životu ključne male stvari. Skrivao je privatan život od očiju javnosti, a o sebi je govorio samo kao glumcu i o svojim ulogama kao onima koje iskazuju njegove mogućnosti. Prijatelji i kolege govore da je bio veseo i nasmejan, a da mu je jedina mana bila to što je kasnio... osim ovog puta kada bi svi koji su ga voleli najviše priželjkivali da je kasnio.

Marinkovu smrt teško su prihvatili svi koji su ga poznavali, ali, u isto vreme, i svi koji su makar jednom pogledali film, seriju ili pozorišni komad koji je tumačio. Kolege i prijatelji konstatuju da je bio tek na početku karijere. A gde bi mu kraj bio?

Nakon druge operacije raka pankreasa, poručio je: „Prijatelji, mnogo pošte je stiglo! Svi ste tako dragi, ljubazni i puni lepih reči i želja! Hvala vam na svakoj napisanoj reči, hvala za sve medikamente koje preporučujete, hvala na željama za brzo ozdravljenje!!! Potrudiću se da što pre zaigram na sceni, stanem pred filmsku i TV kameru i ponovo budem sa svima vama. A i zapevam!!! Voli vas sve vaš Maki! “

Ispraćen je uz stihove pesme „Svadbarskim sokakom“ koju je svojevremeno otpevao: I naprosto se tuga desi, i naprosto si tu gde jesi... Sahranjen je uz pesmu „Ružo moja“.

Ostaje žal i gorak ukus u ustima, jer nas je napustio talentovan glumac, neko ko je tek započeo karijeru, a, opet, ostavio veliki pečat. Ako ništa drugo, Marinko nas je naučio da ne odustajemo i da istrajemo u svemu, jer, kažu, borio se do poslednjeg daha i to je sigurno poruka za koju bi voleo da svima bude vodilja – uvek se borite!


Jovana je vesela devojka čiji je jedini cilj da vas nasmeje i zabavi!