Svi na NIFEST!

FOTO: Facebook

Ukoliko ste ljubitelj devete umetnosti i makar povremeno pratite dešavanja na domaćoj strip-sceni, mogli ste primetiti da je ona poslednjih nekoliko godina živnula. U ponudi su mnoga izdanja sa kojima naša publika ranije nije imala prilike da se sretne (bar ne na srpskom jeziku), štandove sa bogatom ponudom stripova možete naći na sajmovima knjiga, a održavaju se i brojni festivali. Tako je, posle Beograda, Kragujevca, Leskovca, Pirota, svoj strip-festival dobio i Niš.

Nifest.jpg

Niški festival stripa (NIFEST) održava se od 23. do 27. aprila. Planirane su izložbe, tribine, predavanja i radionice za najmlađe. Od autora, prisustvovaće (i crtati, potpisivati, govoriti) Darko Perović, Vladimir Krstić Laci, Aleksandar Sotirovski, Aleksa Gajić, Mirko Čolak, kao i Roberto Rekjoni i Đovani Fregjeri, obojica zaposleni u italijanskoj izdavačkoj kući Sergio Bonelli Editore, našoj publici poznatoj po stripovima o Zagoru, Dilanu Dogu, Mister Nou i drugim junacima s kojima se danas možemo sresti na gotovo svakom kiosku.

_veb_novinarstvo.gif

Kao i na svakoj sličnoj manifestaciji, biće predstavljena nova izdanja domaćih izdavačkih kuća, a stripovi će se prodavati po nižoj ceni.


hqdefault.jpg

Organizatori festivala su izdavačka kuća Darkwood, Medivest i JKP „Tržnica“ iz Niša, pod pokroviteljstvom niške opštine Pantelej.

Kompletan program i detalje o vremenu i mestu dešavanja možete naći na ovoj stranici

Ako ste nekad bili na nekom strip-festvalu, znate da ne postoji šansa da se loše provedete, a ako niste, verujte mi na reč i idite na ovaj!

Miss Jay No je feministkinja zarobljena u mozgu kamiondžije. Pričalica i entuzijast. Kad poraste, biće dete.