Šta je Moja prva aplikacija?

FOTO: ExamTime

Omladina kako kod nas, tako i u regionu, nema mnogo mogućnosti da stekne znanja iz oblasti koje su na visokoj potražnji. Upravo iz tog razloga, udruženje iSerbia je uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija pokrenulo projekat Moja prva aplikacija kako bi zainteresovanima za ovu oblast omogućili da steknu odgovarajuća znanja.

EU%20GIF.gif

Projekat Moja prva aplikacija zapravo je nastavak projekta Moj prvi sajt koji je izazvao ogromno interesovanje kod mladih ljudi. U komunikaciji kao i u finalnim evaluacijama članovi tima MPA došli su do podatka da mladi žele da se usavršavaju u oblastima informacionih tehnologija, kao i da su znanja iz oblasti izrade aplikacija na vrhu liste njihovih interesovanja. Projekat je podržan i od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, što je omogućilo iSerbia timu da mladima donese znanja koja žele da usvajaju.

-Kad smo prvi put napravili predlog projekta Moja prva aplikacija nismo ni sanjali da to danas može postati jedan od uticajnijih projekata koji snažno promoviše pametnu upotrebnu informacionih tehnoligija i koji pomaže mladima da steknu znanja koja su na tržištu rada dobro plaćena. – rekao je Miloš Jovanović, izvršni direktor iSerbie.

Ovaj projekat sada završava svoju prvu generaciju polaznika i rezultat je jasno merljiv, a to je preko 30 android aplikacija koje možete pronaći na iSerbia Google Play profilu.

PP%20GIF.gif


Kristina ne može bez kafe, filmova i knjiga. Zašto se zadovoljiti samo jednim svetom, kad čitanjem i gledanjem možemo živeti u kojem god poželimo.