Dodeljeni sertifikati mladim novinarima

Foto: Saša Džambić, Srbija Danas - Miljka Bogićević, Miljana Kerču i Suzana Marjanović sa polaznicima škole veb novinarstva „Zemun brend“

Četrdesetoro mladih iz opštine Zemun i ostalih beogradskih srednjih škola, u okviru projekata „Zemun brend“ i „Beograd brend“, usvoji su znanja iz veb novinarstvа, onlajn marketingа, vođenjа bloga, korišćenjа društvenih mreža u promotivne svrhe i kreiranjа brenda.

Bile su formirane dve grupe i to: grupa učenika iz zemunskih škola i druga grupa, koju čine učenici ostalih beogradskih srednjih škola. Cilj oba projekta je bio da se polaznici, prevashodno učenici srednjih škola, kroz program besplatnih radionica, obuči dа koristi prednosti savremenih tehnologija u svrhe veb novinarstva i marketinga.

Beograd_brend.jpg

Foto: Saša Džambić, Srbija Danas - Miljka Bogićević i Miljana Kerču sa polaznicima škole veb novinarstva „Beograd brend“

Zahvalnica za doprinos školi veb novinarstva dodeljena je profesorki srpskog jezika, Nataši Micić iz Pete beogradske gimnazije.

„Radionice novinarstva postigle su da se učenici više zainteresuju za svoj grad, da ga posmatraju iz jednog ličnog ugla i da ga brendiraju kao svojevrsnu vrednost. U intimnom i prijateljskom okruženju, učili su se veštini posmatranja, zapažanja i pisanja“, istakla je Nataša Micić i dodala da veštine koje su stekli mogu primenjivati i dalje u raznolikim oblastima vojih interesovanja.

Pozivamo vas da prisustvujete trodnevnom Freelance festu - od 30. januara do 1. februara, koji je namenjen onima koji žele da se bave frilensingom, kao i onima koji žele da prodube znanje iz te oblasti. Moći ćete da čujete ljude koji će vam pokazati na svom primeru kako je moguće adekvatno zaraditi svojim radom. Više informacija o ovom događaju pročitajte ovde.