Najboljim mladim programerima dodeljene nagrade

Foto: Saša Džambić, Srbija Danas - Ana Ranitović, izvršni direktor iSerbie, uručila je sertifikate polaznicima projekta „Postani i ti IT“

U okviru projekta „Postani i ti IT“ polaznici su imali priliku da steknu veštine neophodne za jedan od najtraženijh poslova današnjice - kreiranje Android aplikacije, a najbolji među njima će, aplikacije koje su kreirali, plasirati na Google Play.

Nagrađeni su pobednici tri najbolje aplikacije. Prvo mesto osvojio je Ivan Rakonjac svojom aplikacijom „Zastave“, dobivši tablet. Drugo mesto osvojila je Tina Jablanović aplikacijom „Kalkulator“, a na trećem mestu se našao Pavle Njemec i njegova aplikacija „Direct Hit“. Oni su nagrađeni besplatnim kursom iAkademije po izboru.

Ivan Rakonjac je za portal iSerbia rekao da o Android programiranju ranije nije ništa znao. „Sada sam naučio sve, počevši od toga kako se instalira Android studio. Počeli smo bukvalno od osnove programiranja, pa sam stigao do tog nivoa da mogu sam da napravim svoju aplikaciju“, objašnjava Rakonjac.

On je dodao da o nagradi nije ni razmišljao previše, jer, kako kaže, više se fokusirao na sticanje znanja, nego na samu nagradu. Kaže da mu je ova škola dala veliki podstrek i „vetar u leđa“ da u budućnosti nastavi da se bavi programiranjem Android aplikacija.

Dodeli sertifikata i nagrada prisustvovali su zamenik predsednika Skupštine opštine Zemun Dejan Škaljac, Tatjana Milićević i Dragan Protić iz odeljenja za društvene delatnosti. Za doprinos projektu „Postani i ti IT“, zahvalnica je uručena profesorki informatike Snežani Avramović iz Saobraćajno-tehničke škole Zemun.

Zahvalnica_Sne_ani_Avramovi.jpg

Foto: Saša Džambić, Srbija Danas - Suzana Marjanović, asistentkinja realizacije projekta, uručila je zahvalnicu profesorki Snežani Avramović

„Imali smo veliku podršku tima za realizaciju projekta, posebno pri izradi praktičnog završnog zadatka, odnosno pri izradi aplikacije. Zadovoljna sam što su mladi ljudi, a posebno učenici škole u kojoj predajem - Saobraćajno-tehničke škole Zemun, dobili priliku da nauče nešto novo i da steknu osnovu za dalji razvoj znanja u oblasti informacionih tehnologija“, za portal iSerbia izjavila je Snežana Avramović.

Pozivamo vas da prisustvujete trodnevnom Freelance festu - od 30. januara do 1. februara, koji je namenjen onima koji žele da se bave frilensingom, kao i onima koji žele da prodube znanje iz te oblasti. Moći ćete da čujete ljude koji će vam pokazati na svom primeru kako je moguće adekvatno zaraditi svojim radom. Više informacija o ovom događaju pročitajte ovde.