Počinje Studentsko rangiranje fakulteta!
Pixabay

Udruženje iSerbia za svoj primarni cilj ima podizanje kapaciteta mladih u preduzetničkom, ali i u obrazovnom smislu. Bitna karika u celom sistemu jesu fakulteti koji svojim obrazovnim kadrom, infrastrukturom kao i odnosom profesora prema studentima zauzimaju značajno mesto da svi mi kao pojedinci, ali i društvo idemo napred.


iSerbia je godinama unazad bila element pritiska, kontrole, ali i podsticaja visokoškolskog sistema u Srbiji koji se ogledao kroz istraživanje naziva Studentsko rangiranje fakulteta. Ponavljanjem istraživanja iz godine u godinu rezultati se ažuriraju i na taj način u kontinuitetu oslikavaju promene i razvoj visokoškolskog sistema u Srbiji viđen očima studenata, prema kriterijumima koje studenti smatraju važnim.


Rezultati, aktivnim studentima, omogućavaju sagledavanje kvaliteta studiranja na svojim fakultetima u odnosu na druge fakultete, a budućim studentima su ovi podaci neprocenjivi, posebno pojedinačni izveštaji koji sumiraju kako su studenti ocenili svoj fakultet prema nekoliko desetina različitih parametara!


Zahvaljujući ovom projektu fakulteti mogu da očekuju svoje mesto na rang listi, a studenti imaju priliku da iznesu svoje mišljenje i ocenu o uslovima studiranja na svom fakultetu. Lista će se formirati isključivo na osnovu dobijenih stavova studenata Srbije.


Očekuje nas uzbudljivo istraživanje u dinamičnoj i pozitivnoj atmosferi!

Pixabay
Pixabay

Rangiranje fakulteta se sprovodi na osnovu više kriterijuma koje studenti smatraju važnim za ocenu kvaliteta nastave i uslova studiranja na njihovom fakultetu, a podaci se prikupljaju putem anketa koje sprovodimo.


Udruženje iSerbia je za akademsku 2011/12. godinu i 2013/14. godinu već sprovodilo ovo značajno istraživanje. 

Rezultati su predstavljeni u obliku pojedinačnih izveštaja za svaki fakultet i bili su veoma propraćeni i od značaja za studiranje zainteresovanim mladim budućim studentima.


Cilj ovog projekta je kontinuirano praćenje kvaliteta studiranja na fakultetima i njihovo međusobno poređenje. 


Prikupljeni podaci mogu da pomognu budućim studentima da dobiju informacije o uslovima studiranja na fakultetu koji žele da upišu. Podaci služe i kao sredstvo svojevrsnog uticaja koji će doprineti podizanju kvaliteta studija.


Oglašen je konkurs za praktikante na ovom projektu čija će zaduženja biti anketiranje studenata na terenu i online rad, kao i učestvovanje u drugim zadacima na projektu.

Ukoliko imaš između 19 i 28 godina, a tvoje prebivalište je na teritoriji Beograda, poseduješ entuzijazam i interesuješ se za studentske teme, možeš pročitati više uslovima konkursa OVDE.