Prijavite se na Konferenciju preduzetništva

Prvi dan održavanja konferencije je 29. oktobar od 15.00 do 18.00 časova u prostorijama „Gnezdo” Kancelarije za mlade. Drugi dan održavanja Konferencije je 30. oktobar od 16.00 do 20.00 časova u sali Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu, uz saradnju i pomoć Studentskog parlamenta Fakulteta bezbednosti i Centra za menadžment nacionalne bezbednosti u okviru fakulteta.

Cilj ove konferencije je da "mladima, na početku svog poslovnog puta, ukaže na bezbroj mogućnosti startap preduzetništva, kao i na freelance resurse, koji su dostupni, zatim da se ukaže na neophodnost neformalnog obrazovanja koje zahteva tržište rada i pre svega, da im se na poslovnom početku pruži podrška i motivacija”, istakli su značaj ovog događaja organizatori.

Na konferenciji će govoriti:

- Vuk Guberinić, osnivač CarGo aplikacije;
- Dušanka Ilić, direktorka Kutpoint-a i osnivač globalne internet i marketing zajednice MUNplanet;
- Igor Gašparević, osnivač portala Trke;
- Nikola Čubrilo, vlasnik agencije Experience i osnivač Omladinskih novina;
- Milena Mlićević, predavač i marketing konsultant;
- Miloš Belčević, marketing kosultant i koordinator projekata;
- Aleksandar Dašić, osnivač Portala Mladi;
- dr Milenko Bodin, šef katedre Menadžmenta ljudskih i socijalnih resursa Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu.

Za učešće u konferenciji besplatno se prijavite popunjavanjem kratkog formulara, do 28. oktobra u ponoć.

Agendu konferencije preuzmite ovde ili klikom na umanjenu sliku agende ispod.

postimage Predavač Miloš Belčević je izjavio da živimo u doba kada je čitav svet povezan i kada kao pojedinci imamo mogućnost da iz svoje sobe sarađujemo sa klijentima iz čitavog sveta. „Mladi na internetu mogu iskoristiti veštine kojima raspolažu, steći nova znanja i veštine, te kao frilenseri, zarađivati na jedan kreativan i dinamičan način, nevezani za kancelariju”, smatra Belčević i dodaje da bi voleo da što više mladih iskoristi ovu sjajnu mogućnost i da će o tome više govoriti u subotu, na konferenciji.

„Do ostvarenja cilja deli te samo tvoja velika želja i istrajnost. Uvek se može pronaći način, ukoliko snažno verujete u svoju ideju", izjavio je Aleksandar Dašić, osnivač Portala Mladi.

Predsednica Studentskog parlamenta Fakulteta bezbednosti, Dušica Kovačević, je takođe pozvala mlade, ambiciozne ljude da iskoriste priliku i upoznaju se sa brojnim aspektima preduzetništva u konkretnim uslovima i da čuju lični primer, profesora dr Milenka Bodina u nedelju na konferenciji.

Preduzetnik Vuk Guberinić želi da na konferenciji govori mladima o tome kako je najlakše naplatiti neki proizvod ili uslugu u Srbiji i koliko je vremena potrebno za transakciju u današnjem svetu, gde se podrazumeva instant komunikacija. „Saznajte šta nam je dostupno, a šta ne, na konferenciji u nedelju, očekujem vas”, poručio je Guberinić.

„Takođe očekujem dosta mladih ljudi preduzetničkog duha, da nam se pridruži i posluša naše zanimljive priče”, izjavio je Igor Gašparević i dodao da iz njegovog primera možete videti kako je potencijalni posao tu oko vas, samo ga treba iskoristiti, bez previše planiranja.

Milena Milićević će izložiti predavanje o mitovima o preduzetništvu u doba Četvrte industrijske revolucije i objasniti zašto život na Balkanu više nije izgovor. „Pozivam sve mlade da dođu u subotu na konferenciju, kako bismo zajedno razbili mitove o preduzetništvu i motivisali da se pokrenemo u tom pravcu”, poručuje Milena.

„Mnoge stvari su važnije od novca za stvaranje sopstvenog biznisa - nakon 12 godina iskustva sam više nego siguran u to. Nadam se da primerom kompanije Experience možemo ohrabriti mlade da naprave iskorak u pokretanju svoje kompanije ili realizaciji neke biznis ideje”, izjavio je Nikola Čubrilo, osnivač agencije Experience i osnivač Omladinskih novina, koji vas očekuje u nedelju na konferenciji.

Posetite konkerenciju modernog preduzetništva da zajedno razmotrite mogućnosti i strategije za omladinsko preduzetništvo, pa da zajedno u timskoj energiji podrške i motivacije odlučite i time napravite prvi korak.

Svi zainteresovani za prisustvo konferenciji mogu se besplatno prijaviti putem sledećeg linka.


Dodatne informacije možete dobiti putem mail-a: stipendije@iserbia.rs.
Prijave su otvorene do 28.10.2016. u ponoć, rezervišite na vreme svoje mesto.