Postanite „Majstori programiranja“

Cilj projekta je podizanje kompjuterske pismenosti polaznika edukacijom iz osnova kodiranja, kreiranja sajta i Android programiranja. Hiljadu mladih, uzrasta od 12 do 19 godina, sa teritorije Republike Srbije steći će znanja iz osnova programiranja putem onlajn edukacija uz podršku mentora, kao i svojih nastavnika i profesora.

Najmanje 100 najboljih polaznika, koji će svoje znanje nadograditi onlajn edukacijom iz kreiranja veb sajta i Android programiranja, do kraja kursa će kreirati sopstveni veb sajt ili aplikaciju.


Kako se pohađa obuka?

Obuka se pohađa putem interneta i otvorena je za sve đake uzrasta od 12 do 19 godina širom Srbije. Polaznici dobijaju lične korisničke podatke putem kojih pristupaju našoj onlajn platformi za učenje. Uče iz udobnosti svoga doma ili učionice, u vreme kada njima odgovara. Kurs će biti otvoren u periodu od 90 dana tokom kojih polaznik može da pristupa materijalu koliko puta želi i kad god želi. Procenjuje se da je potrebno najmanje 36h provedenih na platformi i prisustvo na 2 konsultacije da bi se kurs uspešno završio. Sve vreme trajanja kursa obezbeđena je podrška mentora, kao i redovne konsultacije koje se takođe održavaju onlajn putem. Na kraju kursa će biti dodeljeni sertifikati.

Tokom prvih 30 dana, polaznici pohađaju kurs iz osnova programiranja (koji se sastoji iz tri nivoa - polaznik pohađa nivo spram prethodnog znanja). Potom se polaznici, zavisno od nivoa znanja, preferencija i uzrasta, opredeljuju za kurs kreiranja veb sajta ili android programiranja, koji će im biti otvoreni tokom narednih 60 dana.


Kako da se prijavim?

Škola je besplatna i otvorena za sve zainteresovane đake uzrasta od 12 do 19 godina. Prijavite se putem sledećeg formulara do 28. februara. Nakon prijave, putem mejla ćete biti obavešteni o svim detaljima. Srećno!