2000 srednjoškolaca radiće u Srbiji!

Foto: Srednja.hr

Projekat „Srednjoškolci za srednjoškolce” se već dugi niz godina sprovodi u Evropi pod nazivom „Social Day”. Sve je počelo 1962. godine u Švedskoj, a zatim se proširilo i na Norvešku, Nemačku, Italiju, Dansku i mnoge druge države. Pokazalo se da mladi tako razvijaju svoje mogućnosti na najkorisniji način, a i samim tim se spremaju za svet odraslih.

plakat.jpg

U Srbiji projekat „Srednjoškolci za srednjoškolce” sprovodi UNSS na nacionalnom nivou. Vremenom se koncept samog projekta razvijao tako da danas obuhvata dan kada srednjoškolci rade u lokalnim preduzećima koja doniraju srednjoškolski fond koji je osnovala UNSS, potom učestvuju u treninzima za pisanje projekata, učestvuju na konkursu za finansiranje projekata od zajednički prikupljenih sredstava i, na samom kraju, realizuju svoje projekte na lokalu.

Za pet godina u SzS-u je učestvovalo preko osam hiljada srednjoškolaca, 600 preduzeća, 30 gradova i uspešno je finansirano preko 70 učeničkih projekata.
Od samog početka UNSS pri realizaciji projekta ima podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Privredne komore Srbije.

EU%20OM.gif

Pročitajte i:

Prvi međunarodni teniski turnir u Vrdniku!
Vrdnik: Obuka završena, fandrejzujemo uskoro!
Prijavi se na studiju slučaja!